CNVM face investigaţii la WBS România în cazul Cristian Sima

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a început astăzi o investigaţie la sediul socieăţii de brokeraj WBS România, după ce au apărut suspiciuni că fostul acţionar Cristian Sima ar fi fugit cu banii firmei WBS Holding.

"CNVM a început astăzi, 11 octombrie 2012, o investigaţie la sediul societăţii de servicii de investitii financiare (SSIF) WBS Romania, pentru a verifica modul de operare al societăţii în relaţia cu clienţii, precum şi integritatea conturilor acestora. În acest context, autoritatea pieţei de capital recomandă clienţilor societăţii de servicii de investiţii WBS România care se consideră prejudiciaţi să depună reclamaţii la sediul CNVM", se arată într-un comunicat transmis joi de CNVM.

Reprezentanţii Comisiei menţionează faptul că WBS Holding nu este o entitate aflată sub autoritatea CNVM, nefiind autorizată de aceasta să desfăşoare activităţi pe piaţa de capital din România.

Comisia va investiga eventualele legături existente între WBS Holding şi WBS România, pentru a proteja investitorii care desfaşoară operaţiuni pe piaţa de capital prin intermediul WBS România.

Cristian Sima, revocat miercuri din funcţiile de preşedinte CA şi director general al Bursei de la Sibiu, nu mai poate fi contactat de lunea trecută şi, potrivit unor zvonuri din piaţa de capital, ar fi dispărut cu banii unor clienţi care tranzacţionau pe pieţe externe printr-o firmă deţinută de el.

Potrivit unor surse din piaţa de capital, tranzacţiile pe pieţele externe au fost operate prin WBS Holding, firmă deţinută de Sima şi înregistrată în Insulele Virgine Britanice. O altă ipoteză vehiculată este că Sima ar fi pierdut banii mai multor clienţi în urma acestor tranzacţii, cu grad ridicat de risc.

Surse din piaţa de capital au declarat că Sima a transmis la 1 octombrie un email unui director de la bursa din Sibiu în care scria că i-au fost furate laptopul, telefonul, actele şi cardul bancar şi cerea blocarea acestora.

Citeşte şi:

Fostul şef al Sibex nu mai poate fi găsit. Zvonuri: a fugit cu banii clienţilor firmei sale. Poliţia cercetează cazul

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite