Ministrul nominalizat pentru Finanţe despre curs: De luni încolo lucrurile se vor mai calma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Georgescu, ministrul nominalizat pentru Finanţele Publice, a declarat, miercuri, referitor la evoluţia din ultimele zile a cursului leu-euro, că probabil că de luni încolo, dacă Parlamentul va aproba Cabinetul Ponta şi programul de guvernare, lucrurile se vor mai calma.

CITEŞTE PE ACELAŞI SUBIECT:

Cursul a luat-o razna: euro a sărit pragul de 4,4 lei

Isărescu: Nu la Bucureşti s-a depreciat leul, ci la Londra şi New York

"Cursul valutar este liber, se stabileşte pe baza raportului dintre cerere şi ofertă pe piaţa valutară. Există o anumită volatilitate în raport cu ceea ce se întâmplă în plan european, internaţional, există lucruri care ţin de riscuri, de incertitudini în zona unor ţări UE", a declarat Florin Georgescu, prim-viceguvernator al BNR.

El a menţionat că "probabil că de luni încolo, dacă Parlamentul va aproba Cabinetul Ponta şi programul de guvernare, lucrurile se vor mai calma".

Georgescu a mai arătat că acest lucru s-ar realiza şi în condiţiile în care, pe plan internaţional, se depun eforturi pentru a da mai multă credibilitate investitorilor către unele ţări care se confruntă cu deficite relativ mari.

Despre o rectificare bugetară necesară pentru reîntregirea salariilor, Georgescu a arătat că este necesară, întrucât este o modificare de deficit.
După căderea Cabinetului Ungureanu, cotaţiile monedei euro pe piaţa locală au atins valori maxime istorice.

Referinţa publicată de BNR a atins miercuri un nou maxim istoric, de 4,4168 lei/euro, în creştere cu 1,98 bani faţă de nivelul de luni, deprecierea leului temperându-se spre jumătatea zilei.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite