Florin Chilian despre ACTA: Guvernanţii noştri sunt idioţi, născuţi din părinţi fraţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cantautorul Florin Chilian, unul dintre cei mai vehemenţi oponenţi din România ai ACTA, a declarat că decizia Guvernului de a suspenda adoptarea tratatului nu trebuie salutată, pentru că vine prea târziu şi din motive greşite. „S-au aruncat cu capul înainte. Acum, când UE dă înapoi, fac şi ei la fel. Suferă de genul ăla de tâmpeală care îi forţează să nu recunoască atunci când fac o idioţenie“, a declarat Chilia

Nemulţumirea cetăţenilor faţă de ACTA ajunge la cote tot mai ridicate în întreaga lume. Nici măcar cei care, teoretic, ar avea de câştigat de pe urma acestui acord, adică deţinătorii de drepturi de proprietate intelectuală, nu vor introducerea lui.

Citeşte şi:
Fostul ministru al Comunicaţiilor, care şi-a trimis un subaltern să semneze ACTA: Nu am sprijinit-o niciodată!

România amână ratificarea ACTA până la o decizie a Curţii Europene de Justiţie. Protestele continuă până la anularea acordului

Cantautorul Florin Chilian este indignat de poziţia Guvernului faţă de ACTA şi crede că decizia de a suspenda adoptarea tratatului vine prea târziu şi din motive greşite. „Guvernanţii noştri sunt nişte tâmpiţi. S-au aruncat cu capul înainte. Acum, când UE dă înapoi, fac şi ei la fel. Suferă de genul ăla de tâmpeală care îi forţează să nu recunoască atunci când fac o idioţenie. Dacă au apucat să o spună, o susţin apoi până în pânzele albe. Asta pentru că ei nu au creier, sunt clonaţi, sunt născuţi din părinţi fraţi“, a declarat Chilian.

Totuşi, ACTA este menită să-i protejeze pe cei afectaţi de furtul de proprietate intelectuală, susţin iniţiatorii tratatului. Vor suferi deţinătorii de drepturi de proprietate intelectuală pentru dacă nu se va mai introduce ACTA?

„Nu mă afectează cu nimic faptul că nu se aplică ACTA. Nu înseamnă altceva decât o intruziune în viaţa privată. Nu protejează cu nimic deţinătorii de drepturi de proprietate intelectuală Aş vrea, în schimb, să se aplice legea drepturilor de autor, care este conformă cu legislaţia europeană. Avem una dintre cele mai bune legi pentru drepturile de autor, problema e că nu se respectă“, spune Chilian.

Nu avem deloc nevoie de ACTA. Prin ACTA se opreşte motorul de dezvoltare numit internet. Dă naştere la multe aberaţii. Ei umblă şi acum prin mailuri, dacă s-ar aplica ACTA ar avea şi o lege în spate când fac acest lucru“, continuă acesta.

Prefer să meargă lucrurile în continuare aşa, să am pierderi, decât să se aplice această lege, pe care România a semnat-o legată la ochi, din poziţia slugii", spune Chilian, care estimează că are pierderi de cel puţin 40% din cauza furtului de proprietate intelectuală.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite