Fostul ministru al Comunicaţiilor, care şi-a dat avizul pentru semnarea ACTA: Nu am sprijinit-o niciodată!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Valerian Vreme, fostul ministru al Comunicaţiilor, salută decizia Guvernului de a suspenda adoptarea unui acord pe care, în urmă cu trei săptămâni, îl sprijinea, dând mandat unui oficial român din cadrul Ambasadei României de la Tokio să semneze de principiu documentul. Acum, Vreme susţine că nu a sprijinit niciodată proiectul şi „salută decizia înţeleaptă“ a Guvernului.

În urmă cu trei săptămâni, pe atunci ministru al Telecomunicaţiilor, Valerian Vreme declara că ACTA nu reprezintă altceva decât o normalizare a luptei împotriva produselor de contrabandă.

„Deci acest tratat nu vine cu absolut nimic nou pentru legislaţia României. Este de fapt o sincronizare a mai multor ţări în lupta împotriva produselor contrafăcute şi de contrabandă. Cine nu a semnat tratatul? Tocmai Rusia şi China, unde se ştie că există contrabandă la cote înalte", spunea Vreme atunci.

Părerea fostului ministru s-a schimbat între timp.

„Eu nu am sprijinit niciodată ACTA, ci doar am explicat-o. Nu am fost un sprijinitor-taliban al acestui proiect“, a declarat Vreme în urmă cu câteva minute pentru „Adevărul“.

„Am înţeles decizia Guvernului. Este o decizie înţeleaptă. Putem avea o opinie mult mai aşezată faţă de ACTA“, a continuat cel care l-a mandatat pe însărcinatul cu afaceri din cadrul  Ambasadei României la Tokio (Petre Stoian - n.r.) să semneze documentul din partea României.

Este înţelept să măsurăm de 10 ori şi să tăiem o dată. Srpijin atitudinea de dezbatere. Salut decizia Guvernului“, a spus Vreme. 

Întrebat dacă există cenzură prin ACTA, fostul ministrul a evitat răspunsul. „Eu nu pot să mă pronunţ dacă există sau nu cenzură prin ACTA. Sunt un om tehnic. Întrebaţi un jurist“. În urmă cu trei săptămâni, Vreme spune că este ultimul care ar semna un acord care implică cenzură, însă adăuga că „depinde ce înţelegeţi prin cenzură. Sunt aspecte pe care fiecare le interpretează. Dacă lupta împotriva contrabandei este cenzură...“


Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite