Euro, în cădere liberă înainte de Summit. Bursele, pe roşu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moneda unică europeană s-a depreciat astăzi în raport cu alte valute. Declinul se poate explica prin anxietatea pieţelor înainte de summitul care începe astăzi la Bruxelles, investitorii temându-se că, şi de această dată, liderii europeni se vor ridica de la masa discuţiilor fără o strategie coordonată şi suficient de puternică.

Bursele europene au început să scadă după ce un oficial european a declarat pentru Reuters că statele din zona euro vor înfiinţa, cel mai probabil, un nou fond în valoare de 150 de miliarde de euro în cadrul FMI, organizaţia internaţională urmând apoi să împrumute statele cu probleme. Suma este prea mică pentru a avea impact, spun analiştii.

În plus, investitorii au fost dezamăgiţi după ce s-a aflat că una dintre cele mai puternice propuneri pentru salvarea euro (acordarea unei licenţe bancare fondului de urgenţă permanent al UE – Mecanismul European pentru Stabilitate) nu este nici măcar luată în calcul.

CITEŞTE ŞI:

Patru soluţii pentru salvarea euro

Politicienii care trag sforile. Cine sunt cei care ne decid astăzi soarta

Pot noile reguli fiscale să salveze euro?

Indicele CAC 40, care monitorizează activitatea bursei de la Paris, are până acum o scădere de 0,40%, iar cel german DAX a suferit o pierdere de aproape 0,1%.

Cursul de schimb al monedei unice europene a fost şi el afectat de ştirile dezamăgitoare. Euro s-a depreciat de la 1,3405 dolari până la 1,33980 dolari.




Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite