Miracolul continuă în Japonia: Alte două persoane, găsite în viaţă sub dărâmături la patru zile de la cutremur

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două persoane, un bărbat şi o femeie, au fost găsite în viaţă, marţi, sub dărâmăturile caselor lor, la patru zile de la cutremurul puternic de vineri care a devastat nord-estul Japoniei, a anunţat televiziunea publică NHK, citată de AFP.

Femeia, în vârstă de 70 de ani, a fost găsită sub dărâmăturile casei sale din oraşul Otsuchi (prefectura Iwate) în stare de hipotermie, dar viaţa ei nu este în pericol, a anunţat televiziunea publică NHK.

Aceeaşi sursă a anunţat că un bărbat, a cărui vârstă nu a fost precizată, a fost găsit în viaţă sub dărâmăturile casei sale din Ishimaki (prefectura Miyagi).

Duminică, un japonez în vârstă de 60 de ani a fost salvat, la 15 kilometri în largul coastelor japoneze, după ce a a stat agăţat de o bucată din acoperişul unei case distruse vineri de tsunami. Vezi aici detalii.

Ultimul bilanţ oficial al cutremurului de 9 grade Richter, urmat de valuri seismice care au atins şi 10 metri şi au măturat coastele Japoniei, arată 2.414 de morţi, 3.118 dispăruţi şi 1.885 de răniţi. Vezi aici detalii.

Japonezii sunt în alertă după ce un incendiu care a izbucnit marţi dimineaţa la cel de-al patrulea reactor al centralei nucleare Fukushima a eliberat emisii radioactive direct în atmosferă. Vezi aici detalii.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite