Miracol după cutremurul din Japonia - Un bărbat de 60 de ani, salvat după ce a plutit timp de două zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un japonez în vârstă de 60 de ani a fost salvat duminică, la 15 kilometri în largul coastelor japoneze, după ce a a stat agăţat de o bucată din acoperişul unei case distruse vineri de tsunami, a anunţat Ministerul nipon al Apărării, citat de AFP.

Hiromitsu Shinkawa a fost localizat de un distrugător al Marinei japoneze, în largul regiunii Fukushima, la ora 12.40 (05.40 ora României).

Starea de sănătate a bărbatului este bună, însă acesta a fost transferat cu elicopterul la un spital din regiune, a precizat armata japoneză.

Potrivit agenţiei de presă Jiji, acest localnic din oraşul Minamisoma le-a povestit salvatorilor săi că a "început să fugă după ce a aflat de sosirea valului tsunami". "M-am întors, însă, pentru a recupera ceva de acasă şi am fost luat de ape. M-am ţinut de o bucată din tavanul casei mele şi aceasta m-a salvat", a adăugat el.

Cel mai sigur bloc din România a fost construit la Iaşi. Vezi despre ce imobil este vorba (UPDATE, FOTO)


Ultimul bilanţ oficial al catastrofei produse vineri indică 688 de morţi, 642 de dispăruţi şi 1.570 de răniţi. Comandantul poliţiei din prefectura Miyagi a declarat că se aşteaptă ca bilanţul să depăşească 10.000 de victime numai în această regiune.

Guvernul a decis dublarea efectivelor armatei implicate în misiuni de găsire a supravieţuitorilor, astfel că cel puţin 100.000 de militari japonezi, 300 de aeronave şi aproximativ 40 de bărci participă la operaţiunile de salvare, scrie El Pais.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite