„Sfârşitul Ceauşeştilor“, cea mai vândută carte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La standul Editurii Adevărul, volumul lui Grigore Cartianu s-a vândut în 2.500 de exemplare, fiind bestsellerul Târgului de carte Bookfest, încheiat ieri la Romexpo. Printre cei mai vânduţi autori ai Târgului de carte se numără Mircea Cărtărescu, Gabriel Liiceanu, Ion Cristoiu, Petru Popescu, Oreste Teodorescu, Gabriela Adameşteanu.

Această ediţie a Târgului de carte Bookfest, încheiată ieri, după cinci zile, la Romexpo, a fost mai puţin vizitată decât în ceilalţi ani, publicul arătându-se mai prudent în a cumpăra cărţi. „Din cauza crizei, cărţile sunt poate primele sacrificate pe lista de economii a populaţiei", consideră Iren Arsene, director editorial la Curtea Veche. 

Mai citeşte şi:

Istoria de lângă noi: martorii fugii cuplului de dictatori

Ultima zi la Bookfest 2010/ „Sfârşitul Ceauşeştilor” s-a vândut în 2.500 de exemplare

Stănculescu, adus la târg din puşcărie

Totuşi, marile edituri raportează vânzări egale sau mai mari cu 5% - 15% faţă de ediţiile precedente, chiar şi faţă de Târgul de Carte Gaudeamus din 2009. Anul acesta au fost preferate ghidurile practice, cărţile de psihoterapie, ezoterice sau, dimpotrivă, cele isihaste, pe lângă succesele din seriile scrise de Dan Brown sau de Stephenie Meyer.

Cele mai căutate titluri au fost cele de la Editura Adevărul Holding, care a vândut în cele cinci zile de Bookfest peste 10.000 de exemplare din toate colecţiile.   Volumul „Sfârşitul Ceauşeştilor" de Grigore Cartianu  a fost vândut în 2.500 de exemplare, iar „Găina fără bilet" de Ion Cristoiu, în 500 de exemplare.

Succesul Editurii Rao este „Codul lui Oreste" de Oreste Teodorescu,  cu 1.000 de exemplare vândute. De asemenea, „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner" de Stephenie Meyer s-a dat în jur de 800 de exemplare, „Simbolul pierdut", al lui Dan Brown, a fost vândut în 500 de exemplare, în vreme ce „Ultimul cântec" de  Nicholas Sparks şi „Autobiografie" de Eric Clapton s-au cumpărat în jur de 500 de exemplare, potrivit reprezentanţilor editurii.

Cărţile lui Cărtărescu, bestselleruri

Mircea Cărtărescu este cel mai bine vândut autor Humanitas, cu „Frumoasele străine" cumpărate în 520 de exemplare. În topul Humanitas, care anul aceasta aniversează 20 de ani de existenţă, urmează „Întâlnire cu un necunoscut" de Gabriel Liiceanu (430 de exemplare), „Aşteptând ceasul de apoi" de Dinu Pillat (320 de exemplare), „Leagănul respiraţiei" de Herta Müller (315 exemplare) şi „Note, stări, zile" de Andrei Pleşu ( 270 de exemplare).

Coadă la Petru Popescu

Cel mai bine s-a vândut de la Curtea Veche cartea lui Petru Popescu, „Fata din Nazaret", în 500 de exemplare, urmată de titlurile „Colaborarea" a autorului Morten T. Hansen, „Manual de NLP - Ghid practic pentru a obţine rezultatele pe care le doreşti" de Joseph O'Connor, sau „Programul de întinerire Real Age" de  Michael F. Roizen din colecţia „Să fii sănătos", fiecare  vândute în câte 400 de exemplare.

Succes la psihologie practică

Scriitoarea suedeză Liza Marklund a fost cel mai bine vândut autor la Editura Trei, cu titlul „Explozii în Stockholm", cu aproximativ 500 de exemplare cumpărate. De altfel, seria de romane poliţiste a înregistrat cele mai mari vânzări la Editura Trei.

Din colecţia Psihologie practică, titlul „Cum să trăim alături de un nevrotic acasă şi la locul de muncă" de Albert Ellis s-a vândut în 430 de exemplare. La Pandora M, parte din grupul editorial Trei, a fost lansată seria Reality Shock, din care s-au vândut 420 exemplare din cartea „Fiul Hamasului" de Mosab Hassan Youssef. Cartea include mărturisirile unui dublu spion, membru Hamas şi fiu al unui lider Hamas, care a lucrat pentru serviciile secrete israeliene.

La Editura Tritonic, „A doua lună plină" s-a vândut în 495 de exemplare. „Soţia călătorului în timp" de Audrey Nieffenegger şi „The City and The City" de China Mieville s-au dat în câteva sute de bucăţi. George Arion a dat cele mai multe autografe pentru „Spioni în arşiţă".

De la „Istoria se-nşală" la „Cartea viitorului"

La Editura Paralela 45 cel mai bine vândut titlu este „Istoria se-nşală" de Erich von Däniken,  dat în 300 de exemplare. În topul editurii urmează „Virusul minţii. Cum ne poate fi de folos o ştiinţă revoluţionară, memotică" de Richard Brodie, „Surâd, deci exist. Psihoterapia isihastă" de Vasile Andru, „Francmasoneria şi simbolul pierdut" de Morris S. Brent şi „ Dieta Young pentru bolnavii de diabet" de Robert Young şi Shelley Redford. Dintre autorii români, cel mai căutat a fost Nicolae Manolescu, cu titlul „Viaţă şi cărţi", lansat anul trecut la Gaudeamus.

Cel mai bine la Editura All s-au vândut titlurile „Vei fi acolo?" de Guillaume Mussom, în 350 de exemplare, „Marioneta" de Robert Harris,  în 280 de exemplare, şi  „Cartea viitorului" de Cecelia Ahern, în 200 de exemplare. Atlasul rutier editat de All s-a cumpărat în 170 de exemplare, iar „Istoria Rusiei" în 100 de exemplare.

„Ghidul fetelor obraznice"

La Nemira, cel mai bine vândut titlu este „Ghidul fetelor obraznice"de Tara Palmer-Tomkinson & Sharon Marshall, vândut în 909 exemplare, urmat de „A doua odisee 2010. Odiseea Spaţială 2010" de Arthur C. Clarke,  în 873 de exemplare. Volumul „Cartea cimitirului" de Neil Gaiman s-a cumpărat în 792 de exemplare, „Dragonul Maiestăţii Sale" de Naomi Novik, în 630 de exemplare şi „La asfinţit" de Stephen King, în 585 de exemplare.

La Polirom cel mai bine s-au vândut cărţile lui Andrei Oişteanu, „Narcotice în cultura română", „De ce m-am întors în România", coordonată de Sandra Pralong, urmate de „Viaţă şi destin" de Vasili Grossman. De asemenea, a avut succes primul volum al seriei dedicate prozatorului Henry Miller, „Sexus", alături de „Viaţa unui om singur" de Adrian Marino, şi „Provizorat" de Gabriela Adameşteanu.

AUTORI ROMÂNI

De la Cartea Românească cel mai bine s-au cumpărat titlurile „Medgidia, oraşul de apoi" al lui Cristian Teodorescu, „Ana Maria şi îngerii" de Radu Aldulescu şi „Apropierea" de Marin Mălaicu-Hondrari.

Editura Adevărul Holding: 10.000 de cărţi vândute

Cea mai vândută carte la standul Adevărul Holding de la Bookfest a fost, de departe, „Sfârşitul Ceauşeştilor", de Grigore Cartianu, care a fost dorită de 2.500 de cumpărători. Majoritatea acestora au obţinut şi autografe din partea autorului, prezent în permanenţă la stand la lansările maraton din cele cinci zile.

În total, în cele cinci zile de Bookfest, Adevărul Holding a vândut peste 10.000 de exemplare din toate colecţiile sale. Printre cele mai vândute titluri se află „Idiotul" de Dostoievski şi „20.000 de leghe sub mări" de Jules Verne. Cei mai vânduţi autori din colecţia „Cartea de lux" sunt Vintilă Corbul şi Sven Hassel.

Top 10 cele mai vândute cărţi

1. „Sfârşitul Ceauşeştilor" de Grigore Cartianu, Editura Adevărul, 2.500 de exemplare.

2. „Codul lui Oreste" de Oreste Teodorescu, Editura RAO, 1.000 de exemplare.

3. „Ghidul fetelor obraznice" de Tara Palmer-Tomkinson & Sharon Marshall, Editura Nemira, 909 exemplare.

4. „A doua odisee 2010. Odisea Spaţială 2010" de Arthur C. Clarke,  Editura Nemira, 873 de exemplare.

5. „Noua şi scurta viaţă a lui Bree Tanner" de Stephenie Meyer, Editura RAO, 800 de exemplare.

6. „Cartea cimitirului" de Neil Gaiman, Editura Nemira, 792 de exemplare.

7. „Dragonul Maiestăţii Sale" de Naomi Novik, Exditura Nemira, 630 de exemplare.

8. „La asfinţit" de Stephen King, Editura Nemira, 585 de exemplare.

9. „Găina fără bilet" de Ion Cristoiu, Editura Adevărul Holding,  500 de exemplare.

10. „Fata din Nazaret" de Petru Popescu, Editura Curtea Veche, 500 de exemplare.  

Cultură



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite