Nouă candidaţi rămân în cursa pentru preşedinţia Republicii Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Sturza rămâne un potenţial candidat la şefia ţăriii
Ion Sturza rămâne un potenţial candidat la şefia ţăriii

În timp ce liderii Alianţei de la guvernare evită să pronunţe numele viitorului pretendent la şefia statului, presa speculează cu mai multe nume. Cele mai recente zvonuri, îl fac preşedinte pe magistratul Nicolae Timofti, dar în cursă rămân cel puţin nouă persoane, susţine Prime TV.

Cea mai recentă apariţie este a lui Nicolae Timofti, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii. Solicitat de Prime, el a spus că nu comentează zvonuri. Nu confirmă, nu infirmă şi nici nu ştie dacă ar accepta să devină şeful statului.

Cine este noul candidat la preşedinţia Republicii Moldova

Un alt nume vehiculat în presă este cel al chirurgului Gheorghe Ghidirim. Anterior, însă, el declara că în Republica Moldova există candidaţi la preşedinţie mai buni decât el.

Şi judecătorul Curţii Constituţionale Victor Puşcaş apare în presă ca un potenţial candidat. Deocamdată, Victor Puşcaş nu a comentat public zvonurile legate de candidatura sa.

Săptămâna aceasta, a reapărut în vizor şi omul de afaceri Ion Sturza, care a deţinut funcţia de premier în anul 1999. În trecut, el declarase că nu-şi doreşte nici într-un fel preşedinţia ţării.

ION STURZA Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc gândesc la fel

O enigmă rămâne şi cazul Veronicăi Bacalu, despre care s-a vorbit o săptămână ca potenţial cadidat la şefia statului. Liderii alianţei nu au retras-o oficial din cursă, iar liberalii aşa şi nu au mai spus nici da, nici ba.
În acelaşi timp liderul PL Mihai Ghimpu a declarat că o femeie are mari şanse să devină preşedinte al Republicii Moldova.

Veronica Bacalu: „Precum un avion, am depăşit punctul de la care ne mai putem întoarce din drumul spre UE"

Între potenţialii pretendenţi mai figurează şi Alexandru Tănase, preşedintele Curţii Constituţionale.

Dacă anterior, politicienii din cadrul AIE vorbeau despre candidaţi, de această dată lasă impresia că s-au înţeles să ţină numele în taină. Cel puţin până luni, când expiră termenul de înregistrare în cursa prezidenţială. Alegerile propriu-zise vor avea loc 16 martie 2012.

Premierul Vlad Filat a confirmat: Ion Ababii şi Veronica Bacalu sunt candidați la funcţia de şef de stat

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite