Premierul Vlad Filat a confirmat: Ion Ababii şi Veronica Bacalu sunt candidați la funcţia de şef de stat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ion Ababii, pretendent la fotoliul prezidenţial
Ion Ababii, pretendent la fotoliul prezidenţial

Premierul Vlad Filat a declarat pentru Europa Liberă că în după amiaza zilei de astăzi că, împreună cu colegii de la PD, au propus liberalilor candidaturile lui Ion Ababii şi Veronica Bacalu la funcţia de şef al statului.

„Sunt persoane care întrunesc calităţile necesare pentru a fi preşedinte bun al Republicii Moldova. Sperăm că colegii din Partidul Liberal, dar şi cei din grupul Dodon, se vor expune asupra acestor propuneri ca într-o perioadă foarte apropiată să putem stabili data alegerilor şi să alegem preşedintele", a menţionat Vlad Filat.

Premierul a accentuat că aceste două persoane nu reprezintă un anumit partid, ci întrunesc anumite criterii şi că ambii s-au regăsit în ambele liste.

„Regret că am ajuns aici fără participarea Partidului Liberal, dar a fost decizia dânşilor, dar sper în sinceritate şi în constructivism din partea lor. Sigur, trebuie să aşteptăm să vedem şi poziţia colegilor din Parlament din Partidul Socialiştilor", a declarat Filat pentru Europa Liberă.

Premierul a spus că speră ca preşedintele Republicii Moldova să fie ale la 15 martie, aşa cum a propus preşedintele Parlamentului, Marian Lupu.

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite