Un milionar moldovean se laudă că este raiderul numărul I din spaţiul CSI

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacurile de tip raider din vara anului 2011 a fost mai degrabă o preluare ostilă cu implicarea pe faţă a factorilor de decizie din organele legislative şi din organele de drept din Republica Moldova, a declarat expremierul Ion Sturza în cadrul emisiunii Fabrica de la Publika TV.

Expremierul moldovean Ion Sturza a pus la îndoială faptul că victimele atacului raider din vara anului 2011 de la Moldova-Agroindbank erau niște investitori sloveni. In opinia lui Sturza dacă acţiunile deţinute de sloveni la banca moldovenească nu ar fi ajuns la instituţii financiare internaţionale serioase precum IFC sau BERD, atunci raiderii obţineau câştig de cauză.

Potrivit lui Sturza atacurile de tip raider au devenit deja un sport naţional în Republica Moldova şi acestea au loc practic în fiecare zi. „Avem şi un fost deputat care se autodenumeşte raiderul numărul unu din spaţiul CSI, care are echipe specializate de avocaţi ce lucrează pentru el. Mai mult, acesta se bucură si de susţinere morală la Chişinău", a afirmat Ion Sturza, fără însă a specifica cine este acest fost legislator moldovean.

Vlad Filat şi Vlad Plahotniuc gândesc la fel

Potrivit mai multor relatări din presă, milionarul Veaceslav Platon, fost deputat în anii 2009-210 în parlamentul moldovenesc ar fi stat în spatele mai multor atacuri de tip raider din Republica Moldova, Ucraina şi Federaţia Rusă.
Tot Platon ar fi cel care a încercat în anul 2011 să preia controlul asupra unui pachet de circa 28% din acţiunile Moldova-Agroindbank, cea mai mare bancă din ţara noastră.

Lupta pentru pachetul de 27,5% de acţiuni ale Moldova Agroindbank nu s-a terminat

Cine sunt acţionarii de la Moldova-Agroindbank afectaţi de atacurile de tip raider

BERD va depune eforturi pentru o mai mare transparenţă în sectorul bancar moldovenesc

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite