Republica Moldova continuă să exporte grâu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Companii din ţara noastră sunt gata să livreze peste hotare grâu alimentar la preţul de circa 400 dolari pe tonă.

La o licitaţie de achiziţie a 22 mii tone de grâu alimentar organizată de Liban, cea mai bună ofertă ca preţ a venit din Republica Moldova.
Potrivit portalului Zerno on-line.ru la licitaţie a fost făcută o ofertă de vânzare a 7,5 mii tone de grâu de producţie moldovenească la un preţ de 398,50 dolari pe tonă în condiţii de livrare CIF.
Restul de 15 mii de tone de grâu din SUA, Ucraina şi Argentina au avut preţuri minime de 403,45 dolari pe tonă în condiţii de livrare CIF.
O lună în urmă Guvernul de la Chişinău a suspendat temporar exportul de grâu alimentar pentru a preveni o criză pe piaţă.

EXPORTĂM GRÂU,
IMPORTĂM FĂINĂ

Interdicţia nu s-a extins şi asupra stocurilor de grâne din portul internaţional liber Giurgiuleşti, dar şi asupra regiunii separatiste de unde cel mai probabil că s-a făcut oferta.
Experţii spun că pe piaţa moldovenească deja nu mai sunt suficiente stocuri de cereale pentru a acoperi necesarul de grâu alimentar până la recolta nouă. În prezent pentru a acoperi necesităţile întreprinderilor de panificaţie se importă făină din Ucraina la un preţ de circa 390 de dolari tona.

Citiţi şi:

Guvernul Republicii Moldova sistează temporar exportul de grâu

Petrolul aruncă în aer preţul alimentelor

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite