Reprezentantul FMI: „Vom aştepta când va fi adoptată politica bugetar-fiscală pentru a vă disbursa următoarea tranşă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful misiunii pentru Republica Moldova a Fondului Monetar Internațional, a atenţionat autorităţile ţării privind riscul ratării a sumei de circa 80 milioane de dolari.

„În ceea ce priveşte următoarea tranşă a FMI pentru Republica Moldova vom aştepta deja când va fi adoptată politica bugetar-fiscală, care e unul din angajamentele principale ale Guvernului Republicii Moldova faţă de fond. Însă când va fi adoptată, deja e problema autorităţilor, de misiune nu depinde. Noi îndemnăm toţi deputaţii să susţină proiectul politicii bugetar-fiscale şi să adopte documentul cât mai repede", a declarat pentru portatul 24h.md, Tokhir Mirzoev, reprezentantul FMI în Republica Moldova.

FMI se arată îngrijorat

Zilele trecute, într-o scrisoare oficială expediată celor trei lideri ai Alianţei de guvernare, Nicolay Gueorguiev şeful misiunii pentru Republica Moldova al FMI anunţa „că se arată îngrijorat în legătură cu integritatea și aprobarea la timp a reformei planificate ce ţine de politica fiscală/administraţia fiscală, precum și a Bugetului de Stat pentru anul 2012", potrivit Unimedia.

Reprezentantul FMI mai afirmă că declaraţiile publice recente ale deputaţilor AIE „pun la îndoială elementele-cheie ale pachetului convenit de reforme fiscale, iar promovarea unor propuneri ce nu au un caracter durabil ne alarmează într-o măsură tot mai mare şi că această atitudine ar putea periclita finalizarea celei de-a patra revizuiri a programului cu FMI".

Marian Lupu, președintele Parlamentului s-a arătat deranjat de acest mesaj.
„Această adresare a fost trimisă către toţi cei trei lideri ai AIE. Este prima dată când o asemenea scrisoare a fost făcută publică. Scrisoarea nu a fost distribuită de oficiul din Republica Moldova al FMI, deci trebuie să aflăm cine a distribuit-o și ce scop a avut", a declarat Lupu.

Potrivit liderului democrat, cei care au făcut publică scrisoarea ar fi pus într-o situaţie jenantă Fondul.

FMI ne dă bani, dar cere autorităţilor să strângă mai bine taxele şi impozitele

Dorin Chirtoacă se ia de piept cu FMI. Edilul va da compensaţii săracilor chiar dacă va încălca cerinţa organismului internaţional

INCREDIBIL Moldova a ajuns lider european la creşterea economică

După ce s-a consultat cu FMI Guvernul Filat bate în cuie bugetul pe anul 2012

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite