Operatorul pieţei energetice din Ucraina solicită premierului Vlad Filat să-i pedepsească pe şefii de la ministerul Economiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ucrainenii cer ajutor de la şeful Executivului moldovenesc
Ucrainenii cer ajutor de la şeful Executivului moldovenesc

Administraţia companiei ucrainene Energorinok cere conducerii Republicii Moldova săi pedepsească pe cei vinovaţi de deturnarea sumei de 20 milioane de lei, pe care Ministerul Economiei urma să o plătească încă în decembrie 2009.

Într-o scrisoare deschisă adresată premierului Vlad Filat, Oleg Polişciuk, director-adjunct al întreprinderii de stat Energorinok din Ucraina, atenţionează asupra faptului că o grupare de raideri cu ramificaţii internaţionale se foloseşte de funcţionarii corupţi din ţara noastră pentru a estorca de la diverse companii sume de sute de milioane de lei.
Directorul aduce aminte de cazul Energorinok, companie care deşi a câştigat în instanţa supremă ca Ministerul Economiei de la Chişinău să-i achite o datorie de circa 20 milioane de lei, banii plătiţi de la bugetul ţării, au ajuns pe contul firmei Pinar-com, implicată în mai multe afaceri dubioase.

„La 17 decembrie 2009, Ministerul Economiei a transferat suma de 20 de milioane de lei, pentru a executa decizia instanţei. Dar, contrar prevederilor articolului 37 din Codul de Executare al Republicii Moldova, banii nu au fost viraţi direct, ci pe contul depozitar al Biroului de executare Buiucani", precizează Oleg Polişciuk.

Mai mult, Polişciuk acuză oficialii de la ministerul Economiei de încălcarea flagrantă a legislaţiei Republicii Moldova şi cere şefului Guvernului pedepsirea vinovaţilor.

În scrisoarea, care a fost trimisă şi Procuraturii generale şi preşedinţiei Republicii Moldova sunt enumerate mai multe firme implicate în diverse scheme de fraudare a companiilor din Republica Moldova şi Ucraina.

ENERGIE Moldova, ţepuită de 1,4 miliarde de lei

COOPERARE Moldova şi Ucraina îşi fac scut anti-raider

Sistemul energetic din Moldova lovit drept în inimă

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite