În regiunea transnisitreană a început naţionalizarea proprietăţilor familiei Smirnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pachetul de acţiuni al Combinatului de panificaţie din Tighina, cea mai mare întreprindere din domeniu din regiunea transnistreană, a fost reîntors în proprietatea autorităţilor de la Tiraspol. Pentru aceasta a fost necesară intervenţia structurilor de forţă, anunţă administraţia de la Tiraspol.

Decizia de a fost luată de liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk şi a fost motivată de faptul că investitorul nu îşi îndeplinea angajamentele.
Combinatului de panificaţie din Bender/Tighina a fost privatizat în anul 2005 de către Gazprombank, o bancă condusă de Marina Smirnov, nora lui Igor Smirnov.
Totodată, instituţia financiară era controlată de familia Smirnov. Banca a plătit 1,9 milioane de dolari pentru întreprinderea, dar în anul 2009 banca a vândut întreprinderea contra sumei de 7,1 milioane de dolari. Noul proprietar a devenit firma Certus Trading Limited din Cipru, despre care se spune că ar controlată de o rudă a Marinei Smirnov.

Nora liderului de la Tiraspol, chemată la Procuratura din Moscova

De notat că nora lui Igor Smirnov are cetăţenie a Republicii Moldova, Ucrainei şi Rusiei. În Republica Moldova şi Ucraina ea poartă numele de Marina Artemenco. Din cauza faptului că Marina Smirnov deţinea mai multe cetăţenii în noiembrie 2011 a fost exclusă din lista candidaţilor la funcţia de deputat în Federaţia Rusă.

Oleg Smirnov, fiul liderului separatist de la Tiraspol, este cercetat penal în Rusia

RUSSIA TODAY Smirnov a instaurat un regim de teroare la Tiraspol, iar Transnistria a ajuns un centru de trafic ilegal cu arme

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite