RUSSIA TODAY Smirnov a instaurat un regim de teroare la Tiraspol, iar Transnistria a ajuns un centru de trafic ilegal cu arme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Presa de la Moscova a declanşat o campanie fără precedent contra lui Igor Smirnov, liderul separatist de la Tiraspol

Practic toată presa apropiată de administraţia de la Kremlin, dar şi mulţi oficiali de la Moscova susţin că menţinerea la putere a lui Igor Smirnov va avea efecte negative pentru regiune.
Postul TV Russia Today, bunăoară relatează despre faptul că această regiune separatistă în cei 21 de ani, cât a fost condusă de Smirnov a ajuns „un paradis pentru traficanţi de tot felul, precum şi un centru pentru traficul ilegal cu arme".
„Trăim într-o atmosferă de frică şi ameninţare", a declarat deputatul transnistrean, Piotr Pasat. "Oamenii care critică în mod deschis autorităţile actuale sunt nevoiţi să fugă", a adăugat el.

Familia Smirnov duce o viaţă de lux

Unii politicieni ruşi cred că conducerea regiunii separatiste este un obstacol în calea unei soluţii negociate şi-l acuză de corupţie.
"Autorităţile transnistrene şi preşedintele Smirnov personal va face tot posibilul pentru a păstra puterea, atâta timp cât le convine situaţia actuală. Smirnov controlează practic totul în republică. Membrii familiei sale deţin toate posturile cheie. Ei duc o viaţă de lux, literalmente, în timp ce abia se poate spune acelaşi lucru şi despre locuitorii acestei regiuni", a declarat pentru Russia Today, deputatul rus Aleksei Ostrovski.

Câştig salarial de doar trei dolari pe zi

Pentru oamenii obişnuiţi, viaţa este dură. Câştigul salarial mediu de doar trei dolari pe zi, pentru cei suficient de norocoşi pentru a lucra, împreună cu rata ridicată a şomajului, face ca această regiune să fie una din cele mai sărace din Europa. Este, de asemenea, un loc periculos pentru a trăi - în absenţa controlului internaţional, anunţă postul TV.
Russia Today îl citează şi pe şeful administraţiei prezidenţiale ruse, Serghei Narîşkin, care a declarat că ar fi o eroare ca Igor Smirnov, în vârstă de 70 de ani, să candideze pentru al cincilea mandat de "preşedinte" al Transnistriei în cursul scrutinului programat pe 11 decembrie.
Narîşkin îl consideră pe Smirnov responsabil de crearea impresiei că ar deţine singur puterea, situaţie care a generat o gravă criză socială şi economică în regiunea separatistă.

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite