Guvernul va scoate la mezat o avere de jumătate de miliard de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Proprietăţi Publice (APP) anunţă că va expune la vânzare pachetele a 31 de societăţi pe acţiuni, dintre care în 16 întreprinderi statul deţine pachetul de control.

În perioada 6-9 decembrie 2011 la Bursa de Valori a Republicii Moldova se va desfăşura cea de-a cincea licitaţie de la începutul anului 2011 pentru vânzarea pachetelor de acţiuni ale statului în întreprinderi, anunţă Infotag, citând surse din cadrul APP.

La mezat vor fi scoase pachetele a 31 de societăţi pe acţiuni, dintre care în 16 statul deţine pachetul de control. Preţul iniţial al bunurilor este de circa 500 milioane de lei. Majopritatea pachetelor au mai fost scoase la licitaţii, dar nu au fost solicitate, iar de această dată preţurile iniţiale au fost micşorate. La celelalte patru licitaţii din acest an au fost vândute 12 pachete de acţiuni în valoare de aproape 60 milioane de lei.

Documentele pentru concursul investiţional de privatizare a cinematografelor din Glodeni şi Ştefan Vodă pot fi depuse pînă la 14 decembrie. Comparativ cu precedentul concurs din septembrie, preţul iniţial al obiectelor a fost redus cu 100 mii lei şi 400 mii lei. Însă noii proprietari sunt vor fi obligaţi să investească în obiective câte 3 milioane de euro în următorii trei ani.


Tot până la această dată vor trebui să-şi depună documentele şi cei care doresc să participe la concursul comercial la care vor fi expuse şase complexe patrimoniale de stat, rămase nesolicitate la licitaţiile precedente, precum şi avionul YAK-40. Pentru loturile expuse Agenţia speră să obţină cel puţin 250,8 milioane de lei.

Din nou sunt scoase la vânzare întreprinderile de stat „Vibropribor", „Energoreparaţii" şi „Giuvaier". Pentru prima dată va fi expusă întreprinderea „Anino" din comuna Hârbovăţ, raionul Anenii Noi, specializată pe producerea salamurilor, conservelor şi produselor avicole. Preţul întreprinderii este de 10,5 milioane de lei.

ANALIZĂ Companiile de stat din Republica Moldova produc mult și vând puțin

Guvernul Republicii Moldova intenţionează să privatizeze cea mai mare companie aeriană

La 1 decembrie APP va scoate la licitaţie şi 10 obiecte de construcţii nefinalizate cu un grad de finalizare de 24-76%. Cel mai scump este blocul administrativ al Institutului de Microbiologie şi Virusologie din Chişinău, amplasat pe o suprafaţă de peste 9 hectare, preţul acestuia fiind de 105 milioane de lei, cu 10 milioane de lei mai puţin decât se cerea la licitaţiile precedente. În aceeaşi zi la licitaţia cu reducere vor fi scoase şapte obiecte de construcţii nefinalizate în mediul rural în valoare totală de 2,6 milioane de lei. În cadrul licitaţiei preţul poate fi redus în jumătate.

În legea bugetului de stat pentru anul 2011 a fost planificat un venit de 280 milioane de lei, dar până la finele lunii septembrie s-au obţinut doar 60 de milioane de lei, s-au 21% din total.

Agenţia Proprietăţii Publice a scos la vânzare zeci de bunuri ale statului. Acum acestea sunt oferite la preţuri reduse chiar şi de şapte ori

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite