Cea mai mare centrală electrică din Republica Moldova va începe exportul de curent electric în Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Compania rusă Inter RAO EES, a anunţat că de la 1 februarie 2012 a început să livreze energie electrică în Ucraina, iar în prezent se duc negocieri pentru a furniza electricitate şi de la Centrala Electrică Moldovenească, amplasată în regiunea transnistreană.

Ca urmare a gerurilor năprasnice, care au dus la creşterea semnificativă a cererii de energie electrică în Ucraina, autorităţile din această ţară au decis să înceapă importul de curent din Rusia. Mai mult, în prezent se duc negocieri privind importul de energie de la Centrala Electrică Moldovenească, cunoscută şi ca Centrala electrică de la Cuciurgan. Amplasată în regiunea transnistreană, Centrala de la Cuciurgan, se află în proprietatea companiei ruse Inter RAO EES şi este cea mai mare din Republica Moldova.
Potrivit unui comunicat de presă al companiei Inter RAO EES, centrala ar putea asigura livrări, cu condiţia unui contract pentru o lună de zile.
De notat că în ultimele zile în sudul Ucrainei se atestă un deficit acut de electrictate, iar în regiunea Odesa, autorităţile au decis să efectueze deconectări periodice ale consumatorilor, pentru a preveni avarii în reţele electrice.

Ucraina a sistat livrările de curent electric în Republica Moldova

În prezent Centrala de la Cuciurgan asigură circa 70% din necesităţile Republicii Moldova în curent electric, ca urmare a sistării de către Ucraina a livrărilor de electrictate.

CHIŞINĂU: Energia electrică va fi scumpită. Cel mai probabil că majorarea tarifelor la electricitate va fi efectuată începând cu luna mai

Preţul la curentul electric pentru Republica Moldova este dictat de ruşi şi ucraineni

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite