Vlad Filat despre remanieri: „Eu am o listă proprie, dar aștept ca celelalte partide să vină cu evaluările lor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Premierul Republicii Moldova Vlad Filat. FOTO: Tudor Iovu
Premierul Republicii Moldova Vlad Filat. FOTO: Tudor Iovu

După ce ieri, Mihail Şleahtiţchi și Alexei Roibu au fost eliberați din funcțiile de ministru al Educației și respectiv ministru al Afacerilor Interne, astăzi, Vlad Filat a declara că are o listă proprie în ceea ce privește evaluarea miniștrilor.

„Eu am o evaluare proprie și voi veni cu punctul meu de vedre. Celelalte partide trebuie să facă evaluările lor. Am avut deja o discuție, sperăm să se rezolve până în toamnă", a declarat premierul. Ieri, miniștrii PLDM Alexei Roibu, de la interne, și Mihail Șleahtițchi, de la Educație și-au părăsit posturile , în locul lor fiind numiți Dorin Recean și respectiv, Maia Sandu.

Noul ministru promite să reformeze sitemul educațional

Anterior, Vlad Filat a declarat pentru „Adevărul" că remanierile nu vizează doar miniștrii, ci și conducători de instituții. „Nu e vorba doar de miniştri, sunt foarte mulţi alţi conducători de instituţii care au, la fel, enorme responsabilităţi şi administrează procese mai importante decât un membru al Guvernului. Nu e vorba de rea-voinţă, sunt oameni care pur şi simplu nu au pregătirea şi calităţile necesare pentru a administra un domeniu", a afirmat premierul.

Maia Sandu şi Dorin Recean au depus astăzi jurământul de ministru. Vezi GALERIA FOTO!

Premierul Vlad Filat: „E timpul să dăm o apreciere politică, la nivel de stat, crimelor comunismului şi să scăpăm de tancuri şi lenini"

Igor Boțan: „Trebuie să ne așteptăm și la căderi de garnituri din celelalte două partide din Alianță. Unul dintre cei pasibili ar putea fi ministrul Boris Focșa"

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite