Igor Boțan: „Trebuie să ne așteptăm și la căderi de garnituri din celelalte două partide din Alianță. Unul dintre cei pasibili ar putea fi ministrul Boris Focșa“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Analistul politic mai spune că, deși sunt foarte buni manageri, noii miniștri de la Educație și Interne, în persoana Maiei Sandu și, respectiv, a lui Dorin Recean, nu au cunoștințe despre domeniile în care vin.

Analistul politic susține că decizia premierului de a-i revoca din funcții pe ministrul Educației Mihail Șleahtițchi și pe cel de la Interne Alexei Roibu, vine ca urmare a unei idei mai vechi de eficientizare a Executivului.

Vlad Filat i-a demis pe Mihail Șleahtițchi și Alexei Roibu. Vezi cine sunt noii miniștri propuși la Educație și Interne!

„Putem anticipa că dacă PLDM a schimbat două figuri, trebuie să ne așteptăm și la căderi de garnituri din celelalte două partide din Alianță. Unul dintre cei pasibili de o nouă destituire poate fi și ministrul Culturii Boris Focșa, după scandalul din iarnă", precizează Igor Boțan. El adaugă faptul că, dacă în situația lui Alexei Roibu, criticile motivate venite din țară i-au clătinat scaunul de ministru, motivul care stă la demiterea lui Șleahtițchi din poziția de șef la Educație ar putea fi neconsultarea premierului în privința introducerii în programa de învățământ a disciplinei „Istoria Românilor".

Specialistul mai relevă că instalarea lui Dorin Recean în calitate de ministru din afara sistemului de la Interne poate aduce schimbări benefice în interiorul MAI. „Dorin Recean este, în primul rând, un manager foarte bun. Atât el cât și Maia Sandu sunt persoane cu potenția foarte mare, însă nu știu dacă au cunoștințe despre domeniile în care vni. Trebuie să le lăsăm cele 100 de zile de acomodare și apoi să le punem note", mai spune Boțan.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite