Proaspăt demis de la Educație, Mihail Șleahtițchi a fost numit consilier pe Cultură, Învățământ și Știință al președintelui Nicolae Timofti. Vezi UPDATE!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Șeful Executivului i-a propus pe Maia Sandu în poziția de ministru al Educației și pe Dorin Recean la MAI, după ce a ocupat funcția de viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor.

UPDATE, ora 17.10: Revocat astăzi din funcția de ministru al Educației, Mihail Șleahtițchi a fost numit în urmă cu câteva minute consilier pe Cultură, Învățământ și Știință al președintelui Nicolae Timofti.

Premierul Vlad Filat i-a înaintat președintelui Nicolae Timofti propunerile de revocare din funcție a ministrului de la Interne Alexei Roibu și a ministrului Educației Mihail Șleahtițchi. În locul celor doi i-a propus pe Dorin Recean în fruntea MAI și pe Maia Sandu, în funcția de ministru al Educației.

Igor Boțan: „Trebuie să ne așteptăm și la căderi de garnituri din celelalte două partide din Alianță. Unul dintre cei pasibili ar putea fi ministrul Boris Focșa"

Ministeriabilul Recean are un MBA la universitatea Newport din SUA și, pentru funcția la care a fost propus, va fi nevoit să renunțe la cea de viceministru al Tehnologiei Informațiilor și Comunicațiilor, unde activează din 2010. Din 2000 și până în prezent, Dorin Recean este și lector universitar la filiala din Chișinău a Newport University International.

Maia Sandu a absolvit un program de Master în Relații Internaționale la Academia de Administrare Publică și unul în Administrație Publică la Harvard Kennedy School of Government. În perioada 2010 - 2012 a lucrat ca și consilier al Directorului Executiv al Băncii Mondiale, în Washington DC, SUA.

Vom reveni cu noi informații.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md

Republica Moldova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite