UE: Suntem mai în siguranță după moartea lui Bin Laden

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisia Europeană marchează ziua de 1 mai 2011 ca un pas înainte istoric în combaterea terorismului la nivel global.

Osama Bin Laden a fost descoperit și omorât duminică seară (mai) de o trupă oarecum mică de soldați americani în apropierea capitalei Pakistaneze, Islamabad.

Vezi aici unde a fost omorât Osama Bin Laden

Osama bin Laden a murit, iar SUA deţin cadavrul

"Echipa mea a vorbit cu omologii lor pakistanezi care sunt de acord că aceasta este o zi istorică pentru ambele naţiuni," a declarat duminică (1 mai) seară Barack Obama.

Jose-Manuel Barroso, președintele Comisiei Europene și Herman Van Rompuy, președintele Consiliului au spus, de asemenea, că ziua de 1 mai 2011 reprezintă un moment istoric în încercarea internațională de a scăpa lumea de terorism.

UE: Lumea este acum un loc mai sigur

"Osama Bin Laden a fost un criminal responsabil pentru o serie de atacuri terroriste oribile care au costat viața a mii de oameni nevinovați. Moartea sa face lumea un loc mai sigur și arată că astfel de crime nu rămân nepedepsite," au spus aceștia după moartea liderului Al Qaeda, Osama Bin Laden.

Comisia Europeană consideră că execuția celui mai căutat terorist din lume din ultimii 10 ani este un moment de glorie atât pentru Statele Unite, cât și pentru Uniunea Europeană, în încercarea lor continuă de  "a scăpa lumea de terorism".

FOTO Cele mai grave atentate al-Qaida, în 60 de poze:1993-2008

Căutarea acestuia a început după atacurile din 9/11 2001, ziua în care două avioane pilotate de membri Al Qaeda au intrat din plin în cele două turnuri ale World Trade Center. În urma prăbușirii complete a clădirilor de 417, respectiv 415 metri înălțime, aproape 3,000 de oameni nevinovați au fost găsiți sub ruine.

UE, solidară Statelor Unite

"Uniunea Europeană va sta în continuare umăr la umăr cu Statele Unite, cu partnerii noștrii internaționali și cu prietenii noștrii în lumea musulmană pentru în eforturile de combatere al extremismului global petru a construi o lume dominată de pace, prosperitate și securitate," au mai spus președinții liderii UE.

WikiLeaks: O bombă nucleară ascunsă în Europa va fi detonată de terorişti dacă Bin Laden va fi omorât

Pe data de 9 septembrie anul acesta (2011) se împlinesc 10 ani de la tragicul eveniment care a omorât aproape 3,000 de oameni care lucrau sau se aflau în clădirea World Trade Center, când cele două avioane pilotate de teroriști au izbit geamurile acestuia.

Contactată de postul de radio britanic BBC Radio 4, o rudă a unuia dintre morți a spus: "Este o zi foarte tumultoasă. Nu știu ce să simt, emoțiile sunt covârșitoare. Este într-un fel o finalizare a tragediei prin care am trecut în ultimii 10 ani."

Osama bin Laden a fost ucis/ Implicaţiile economice: Dolar mai puternic şi preţ scăzut la petrol

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite