Macovei: L-au dat jos pe MRU pentru că le era frică de el. Incompatibilul Alistar nu este o rătăcire de moment a lui Ponta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trio-ul Voiculescu - Ponta - Antonescu l-a dat jos pe MRU prin cumpărare/racolare de parlamentari pentru că acesta pregătea creşterea salariilor pentru bugetari şi, mai ales, pentru ca fostul premier creştea în sondaje. Le-a fost frica de MRU şi l-au înlăturat, scrie Monica Macovei, europarlamentar PD-L, pe blogul ei.

Macovei explică motivele pentru care cel puţin trei membri ai cabinetului Ponta nu ar avea ce să caute în Executivul de la Bucureşti.

Victor Alistar (propus ca ministru delegat pentru strategii guvernamentale, transparenta si relaţii cu societatea civila) este incompatibil cu ocuparea oricarei functii publice (inclusiv cea de ministru), incompatibilitate constatata de ANI prin decizia nr. A/1130/I.I./20.07.2009, ramasa definitiva pe 7 august 2009. Potrivit acestei decizii, timp de 3 ani (pana pe 7 august 2012), Victor Alistar are interdictia de a ocupa functii publice. De altfel, aceasta interdictie a operat deja si fost recunoscuta prin decizia Curtii Constitutionale 54/25.01.2011, prin care Victor Alistar a pierdut calitatea de membru al CSM, functie obtinuta ilegal in Senat tot cu sprijinul PSD si PNL.

"Incompatibilul Alistar nu e o rătăcire de moment a lui Ponta, ci pare să definească începutul de mandat al guvernului USL", mai scrie Macovei care susţine că un alt membru al guvernului, Corina Dumitrescu, soţia pesedistului Cristian Dumitrescu, şef al Comisiei pentru învăţământ din Camera Deputatilor, este într-o "situatie cvasi-identică".

Victor Alistar, numirea care pătează cabinetul Ponta. Incompatibil până în august și acuzat de fals

"Aleasă de senatorii PSD si PNL ca reprezentant al societăţii civile (!) în CSM in 2011, aceasta trebuia să renunţe, conform legii, în termen de 30 de zile la functia de rector al Universităţii Creştine Dimitrie Cantemir. Nu a făcut-o. Mircea Diaconu, de asemenea, are o decizie, în primă instanţă, de incompatibilitate. Indiferent de deciziile finale în cazurile Dumitrescu si Diaconu, situaţiile de incompatibilitate de pana acum erau un motiv suficient ca acestia sa nu fie propusi ca ministri", susţine fostul ministru al justiţiei.

Corina Dumitrescu, propusă la Educaţie, acuzată de incompatibilitate și că a devenit notar fără examen

"De aceea spun că Ponta nu are habar de integritate şi nici nu-i pasă. Dovedeşte, încă de la început, că prioritatea guvernului USL este, dimpotriva, exceptia, derogarea şi nerespectarea legii, întocmai ca şi mentorul său inculpatul Năstase Adrian", a mai afirmat Macovei.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite