DEZBATERE ADEVĂRUL Ce părere ai despre discursul lui Traian Băsescu?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a vorbit astăzi, la Cotroceni, despre situaţia din România. adevarul.ro îţi lansează provocarea de a analiza discursul lui Traian Băsescu. Este primul discurs oficial în care un şef al statului vorbeşte atât de insistent despre mesajele românilor de pe facebook. Mai jos sunt cele aproape 180 de comentarii în care cititorii au spus, înainte de discurs, ce aşteptări au de la Traian Băsescu. 

OPINIE LA ZI, de Ion M. Ioniţă, senior editor "Adevărul: Arbitrul constituţional şi jucătorul de la Cotroceni

Te invităm să spui, în secţiunea de comentarii aflată mai jos, ce părere ai despre discursul preşedintelui Traian Băsescu. Pe măsură ce se adaugă opinii noi, vă invităm să dezbatem împreună aceste puncte de vedere.

Discursul complet al lui Băsescu:

"Mesajele de pe Internet, Facebook şi mediile electronice mi-au creat impresia că pentru o parte din români s-a creat o ruptură"


- Îndemnul meu este solidaritate. Din criză, ori ieşim toţi, ori niciunul. Odată cu ţara. Ori scoatem ţara din criză, ori dacă nu, salvări individuale nu există.

- Nu am nimic de schimbat, până acum, cu excepţia acelor gafe pe care le fac, cuma fost intrarea pe post în direct cu Raed Arafat.

-Vreau ca românii să înţeleagă că şeful statului ştie ce are de făcut. Am neglijat să comunic şi, uneori, am comunicat prost. Eu pot să lupt multă vreme cu politicienii, dar nu pot lupta cu poporul.

- Preşedinţii nu demisionează în perioada de criză. Nu voi lua în considerare această soluţie, decât dacă se va dovedi că aceasta este soluţia.

- Referendumul este o alternativă pe care o pot lua în consideraţie, când va fi momentul.

- Sunt comandant de navă şi nu am ratat niciodată destinaţia. Nu o voi face acum cu România.

citeşte aici discursul complet!


Primele comentarii ale cititorilor, pe facebook:


Alexandra Hambaraș: Doamne ajuta sa isi revina!

Stefy Stefania: Eram sigura ca acesta va fi raspunsul...doar praf in ochi...vorbe...vorbe...

Mihaela Sechel: N-are sange in vene altfel si-ar fi dat demisia in direct era mai palpitant,LASULE,NEPUTiINCIOSULE!

Avramescu Georgiana: In loc sa ne dea o rezolvare spune ca nu i place ce se scrie pe facebook despre el.

Citeşte şi discursul fictiv pe care trebuia să-l rostească Traian Băsescu astăzi, formulat de jurnalistul Cătălin Tolontan:

Din discursul fictiv pe care l-ar rosti Traian Băsescu astăzi: Eu însumi am neglijat uneori că sunt preşedintele României - surse
Cătălin Tolontan a publicat pe blogul său un discurs fictiv pe care l-ar rosti astăzi președintele Traian Băsescu. "Iar celor care o consideră o glumă proastă le spun că mai bine o glumă proastă decît o guvernare proastă", a spus jurnalistul. Citeşte articolul integral!

Citeşte şi editorialul jurnalistului Ovidiu Nahoi:

Ce-i va spune poporului preşedintele Băsescu?

Ce va face astăzi președintele? Va continua această logică a democrației șchioape, lansând noi contraatacuri la adresa adversarilor politici și încercând să creeze o breșă între manifestanți, împărțindu-i în buni și răi, în legitimi și nelegitimi? Sau va încerca să spargă tiparul de până acum? Ar putea, de exemplu, să ceară chiar el Parlamentului să dea României un guvern de încredere, care să aibă ca obiectiv gestionarea afacerilor curente și mai ales organizarea corectă a alegerilor. citeşte aici tot editorialul!

Detalii despre 'intervenţia cu românii", anunţată pentru astăzi de Traian Băsescu:

"Intervenţia cu românii" a lui Traian Băsescu va avea loc astăzi, la Cotroceni

Intervenţia lui Traian Băsescu, anunţată ieri seară, va avea loc astăzi la Palatul Cotroceni. Sursele Adevărul au informat că cel mai probabil este vorba de o declaraţie de presă. Rămâneţi pe adevarul.ro pentru a afla ora la care are loc "intervenţia' lui Băsescu şi pentru alte detalii interesante. citeşte aici detalii!

Comentariile şi întrebările cititorilor noştri de pe Facebook

Cuteanu Cristian: "Eu ma astept sa aiba o ultima zvacnire de moralitate si sa iasa apreciabil din pozitia in care se afla, printr-o demisie cinstita! Intrebarea mea ar fi simpla: Daca acum, stiind tot parcursul deciziilor lui si a evenimentelor, de ar mai fi avut o sansa, ar fi procedat altfel?"

Nicodin Rory: "De ce ati vandul rezervele de aur din tara, petrolul, zacamintele naturale? De ce vreti sa vindeti uraniu din tara noastra? De ce furati din pensiile oamenilor? De ce ne puneti sa platim la spitale si noi platim asigurari medicale? de ce ne-ati facut scalvi in alte tari? De ce sunt atatea fabrici inchise? De ce modificati culturile de cereale, legume, fructe genetic? De ce sunt someri? De ce nu au tinerii locuri de munca? De ce nu au tinerii locuinte? de ce divorteaza romanii? De ce se sinucid batranii si tinerii din Romania? De ce i-ati numit pe tigani romi cand ei de fapt sunt tigani de cand e lumea?"

Adrian Debu: ”Mandatul de presedinte a fost prelungit de fapt de catre Adrian Nastase si PSD fiind convins ca va castiga!”

Floris Flavius Fvls: "De ce v-ati pus mai mult in slujba FMI-ului decat in slujba Romaniei?"

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite