Dumnezeu nu a creat Universul, susţine omul de ştiinţă Stephen Hawking

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Omul de ştiinţă de renume internaţional, Stephen Hawking, susţine că Universul nu a fost creat sub nicio formă de Dumnezeu.

Profesorul Hawking, potrivit Daily Mail, este convins, în ciuda credinţelor religioase, că la baza creării Universului au stat fenomenele fizice, cărora li se datoreată Big Bang-ul, şi nu Dumnezeu.

Această teorie a fost publicată în cartea sa, "The Grand Design", al cărei co-autor este fizicianul american Leonard Mlodinow.

"Atâta timp cât există o lege a gravitaţiei la nivel cosmic, Universul poate să se formeze singur. Nu este necesar să-L invocăm pe Dumnezeu care a "aprins" fitilul şi a creat Universul"
este unul dintre pasajele din cartea americanului.

Citiţi şi:

Stephen Hawking: Omenirea va dispărea dacă nu colonizează spaţiul

Cum călătorim în timp: celebrul astrofizician Stephen Hawking explică metodele

Potrivit sursei citate, Hawking doreşte să infirme teoria lui Isaac Newton potrivit căreia Dumnezeu trebuie să existe pentru că dacă acesta n-ar fi existat, nu ar fi fost posibilă crearea Universului din haos total.

Hawking, pe de altă parte, contracarează teoria lui Newton susţinând că este foarte posibil ca să existe planete asemănătoare cu a noastră care să îndeplinească aceleaşi condiţii propice pentru dezvoltarea vieţii inteligente, formate din aceleaşi condiţii şi  "conjuncturi" cosmice cu Pământul.

În acest sens, Hawking dă exemplul unei planete descoperite în 1992 care orbitează în jurul unei stele asemănătoare cu Soarele nostru şi care ar putea susţine viaţa.

"Existenţa a astfel de locuri dovedeşte că Pământul nu a fost creat doar pentru a ne satisface pe noi, oamenii" susţine Hawking.

Profesorul Stephen Hawking este recunoscut la nivel mondial pentru teoriile sale revoluţionare. În ultima vreme a făcut câteva dezvăluiri pe care le consideră cât se poate de coerente şi de reale.

El susţine că există cu siguranţă civilizaţii inteligente în Univers şi este de părere totodată că rasa umană va dispărea dacă nu va începe colonizarea altor planete în următoarele secole.

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite