VIDEO-EXCLUSIV Un OZN a survolat Galaţiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Straniul fenomen a putut fi observat în noaptea dintre ani
Straniul fenomen a putut fi observat în noaptea dintre ani

În noaptea dintre ani, cei care au ieşit să privească focurile de artificii în stradă, au avut surpriza să vadă pe cerul Galaţiului o luminiţă care se mişca aparent haotic, parând a fi un OZN (obiect zburător neidentificat). Evenimentul respectiv a fost filmat de un cameraman amator, iar filmuleţul a fost postat pe youtube.

CITIŢI ŞI: Un focşănean a inventat farfuria zburătoare pentru oameni

"Babele de la Ulmet", stânci în formă de farfurii zburătoare

:

Martorii oculari spun că traiectoria obiectului dovedea faptul că este manevrat de o formă de inteligenţă. „Ai fi zis că vrea să vadă cum ne distrăm noi de anul nou", ne-a declrat Aurel Vasile, unul dintre cei care au văzut obiectul zburător.


Se pare că OZN văzut la Galaţi este identic cu cel care a fost văzut în urmă cu câteva zile la Cancun, în Mexic.


Conform definiţiilor, OZN (în engleză UFO - Unidentified Flying Object) este denumirea generică dată corpurilor zburătoare reale sau aparente care nu pot fi identificate ca ceva cunoscut (fenomen natural sau creaţie omenească) nici după o investigaţie de specialitate.


Termenul a fost introdus în jurul anului 1950. La ora actuală se preferă termenul de Fenomen aerospaţial neidentificat întrucât nu totdeauna e sigur că e un obiect şi uneori a fost observat şi pe sol, si sub apă, dar şi în spaţiul cosmic.


Totuşi termenul de OZN este prea răspândit pentru a mai fi eliminat. Denumirea de Farfurie zburătoare a apărut pe 24 iunie 1947, când omul de afaceri Kenneth Arnold, zburând singur cu avionul personal peste munţii din nord-vestul Statelor Unite, a văzut trecând pe lângă el, cu o viteză incredibilă, nişte „obiecte argintii" care - spunea el ulterior - săltau precum o farfurioară pe care o arunci razant pe suprafaţa unei ape.


A doua zi ziarele scriau despre "farfurii zburătoare". OZN-urile pot fi lumini nocturne, obiecte diurne, obiecte radar şi radar-vizuale. Dacă un OZN este la o distanţă mai mică de 150 metri, fenomenul se numeşte "întâlnire de gradul 1"; dacă, fiind la mai puţin de 150 de metri lasă şi urme (pe sol, pe plante, în fiinţe vii, pe oameni, în aparatură etc.) vorbim de o "întâlnire de gradul al 2-lea, iar dacă apar şi ocupanţi "întâlnire de gradul al 3-lea".
Mai recent, presupusele răpiri de oameni sunt numite "întâlniri de gradul al 4-lea".

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite