Stephen Hawking: Omenirea va dispărea dacă nu colonizează spaţiul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este timpul să părăsim planeta pentru a evita extincţia, avertizează celebrul astrofizician britanic Stephen Hawking, teoretician al originii universului.

Într-un interviu acordat site-ului "Big Think", Stephen Hawking a declarat că omenirea nu va supravieţui dacă nu va găsi o altă planetă pe care să o colonizeze.

"Va fi destul de dificil să evităm dezastrul pe Terra în următorii o sută de ani, fără să mai vorbim de următoarea mie, sau milioane de ani. Rasa umană nu ar trebui să-şi ţină toate "ouăle" într-un coş, sau pe o planetă.

Au fost câteva cazuri, în trecut, când supravieţuirea a fost o chestiune nesigură. Criza rachetelor din Cuba din 1963 a fost una din aceste ocazii, iar frecvenţa acestor incidente este în creştere.

Dar eu sunt un optimist. Dacă putem evita un dezastru în următoarele două secole, specia noastră ar trebui să fie în siguranţă, pe măsură ce ne răspândim în spaţiu", a spus el.

Numai ideea de a ajunge pe o altă planetă reprezintă o provocare, fără a mai lua în calcul şi ideea colonizării ei. Astrofizicianul de la Universitatea din Michigan, Katherine Freese, a spus că "cea mai apropiată stea de Soare este Proxima Centauri, aflată la o distanţă de 4,22 ani-lumină. Aceasta înseamnă că, dacă am călători cu viteza luminii tot timpul, ar fi necesari 4 ani şi două luni pentru a ajunge acolo - sau aproximativ 50.000 de ani folosind rachetele curente", scrie Fox News.

În aprilie, Hawking a avertizat cu privire la contactul cu extratereştrii - cum este absolut sigur că aceştia există, i-a sfătuit pe pământeni să evite cu orice chip contactul cu ei din cauza consecinţelor care ar putea fi devastatoare pentru specia umană.

"Extratereştrii evoluaţi poate că au devenit nomazi care caută să cucerească şi să colonizeze planetele pe care le găsesc", a explicat specialistul britanic.

În luna mai, Hawking a spus că el crede că un om ar putea călători milioane de ani în viitor. "Odata ce vor fi construite nave spaţiale ce pot călători mai repede decât viteza luminii, o zi la bord va echivala cu un an pe Pământ". Asta pentru că, după cum susţine Einstein, pe măsură ce obiectele accelerează în spaţiu, timpul încetineşte în jurul lor. Hawking a explicat însă, că întoarcerea în timp este imposibilă, pentru că "violează o regulă fundamentală - cauza e înaintea efectului".

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite