DEZBATERE ADEVĂRUL Aur la sărituri, argint la sol, bronz cu echipa și disensiuni în lotul de gimnastică. De ce?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sandra Izbașa a obținut aurul la sărituri, Cătălina Ponor – argintul la sol, iar întregul lot de gimnastică a câștigat medalia de bronz cu echipa. În acest context, declarațiile contradictorii de azi și revenirile asupra lor au scos la iveală disensiuni în cadrul lotului. Să fie vorba doar de tensiunea concursului, sau au ieșit la suprafață nemulțumiri vechi, atât din partea antrenorilor, cât și a sportivelor?

Palmaresul fetelor este excelent, performanța lor la Londra a umplut de mândrie o țară întreagă. ”Obiectivul lotului feminin de gimnastică a fost de câştigare a 1-2 medalii, s-au câştigat trei, deci din partea noastră este îndeplinit şi depăşit. Sigur că se putea mai mult, ne doream cu toţii, dar asta este. Vom face şi o analiză a parcursului de la Jocurile Olimpice şi vom vedea ce s-a întâmplat. Dar, toate acestea acasă, nu aici la Londra, la nervi", a afirmat președintele Federaţiei Române de Gimnastică Adrian Stoica.

Ce spun antrenorii

Se retrag antrenorii Octavian Bellu li Mariana Bitang? A apărut această informație după concursul de ieri, infirmată azi de aceștia.

"Nu am declarat nimănui şi nicăieri că îmi dau demisia, că plec în străinătate! Nu ştiu de unde au ieşit toate aceste lucruri! Noi avem un contract cu COSR, care expiră la finalul acestei luni, iar înţelegerea cu federaţia a fost tot până la sfârşitul Olimpiadei. Nu a ieşit nimeni public să spună: gata plecăm de la lot, gata ne dăm demisia şi abandonăm totul. Nu am discutat niciodată acest aspect", a declarat Mariana Bitang.

ˮNu ştiu de unde a apărut asta cu plecatul în străinătate.  Am spus că sunt un free-lancer, e adevărat, dar orice antrenor e free-lancer, azi eşti în Honolulu, mâine în Siriaˮ, a explicat și Bellu.

Ce spun gimnastele

Sandra Izbașa s-a declarat bucuroasă pentru că a adus un titlu olimpic României, la Londra. "Au existat şi mici dezamăgiri, dar eu privesc partea plină a paharului. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care m-au susținut, celor de acasă, şi sunt bucuroasă că am terminat sănătoasă aceste Jocuri Olimpice. Iar aceasta contează cel mai mult".

Cătălina Ponor a declarat că ea le-a mulțumit antrenorilor, dar că s-ar fi așteptat la mulțumiri dpă concursul de la sol. "S-a dat doar o parte a interviului meu, eu le-am mulţumit antrenorilor şi asta o să fac mereu. Pe de altă parte, e adevărat că aş fi aşteptat nişte mulţumiri sau mai bine zis o strângere de mână după finalul concursului de la sol", a spus sportiva noastră.

Dezbarerea Adevărul

Cititorii www.adevarul.ro  le felicită pe fete și sunt de părere că ˮar fi foarte bine dacă domnul Bellu și doamna Bitang ar continua să antreneze la Lotul Olimpic al Romaniei , concomitent cu creșterea numărului de cluburi sportive și scolare în care se face gimnasticăˮ.

Iată ce părere are însă un alt cititor, în urma controverselor de azi: ˮse alege praful și de gimnastica românească... iar titlul articolului e bine-meritat... e haos in gimnasticăˮ.

ˮAntrenorii noștri sunt singurii care niciodată nu le incurajează, nu le imbrațișează după finalul exercițiuluiˮ, observă un alt cititor. ˮFiecare om are personalitatea sa și felul lui personal de a-și manifesta sau stăpâni emoțiile,poate modul mai reținut al antrenorilor Belu și Bitang se datorează faptului că ei trebuie să fie suportivi cu întreaga echipă, că în clipa în care o sportivă a încheiat evoluția urmează alta și ei rămân încordați și cu pumnii strânșiˮ, este de părere un alt cititor al www.adevarul.ro.

Pe de altă parte, un cititor din comunitatea facebook observă: Cătălina Ponor se lasă oricum de gimnastică pentru că se mărită și vârsta o lasă, referindu-se la retragerea ei din activitatea competițională.

Care este părerea voastră în legătură cu declarațiile de azi ale lotului olimpic de gimnastică și cu opiniile celorlalți cititori?

Toate informațiile în legătură cu declarațiile de azi, aici:

Haos la gimnastică: Belu şi Bitang pleacă, Ponor se retrage supărată pe cei doi

Cătălina Ponor pune pe jar gimnastica: "Aș fi vrut să primesc și eu felicitări din partea celor din lot!"

Corespondenţii "Adevărul" de la Jocurile Olimpice vorbesc despre viitorul gimnasticii româneşti

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite