20.000 de bugetari vor protesta pe 22 septembrie, în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sindicaliştii din administraţia publică, din sănătate, cei din învăţământ, dar şi sindicatele feroviare sunt nemulţumiţi de disponibilizările anunţate, de noua Lege a salarizării şi de salariul minim de 650 de lei oferit de Guvern. Astfel, liderii confederaţiilor s-au întâlnit, luni, pentru a stabili calendarul manifestaţiilor.

Marius Petcu, liderul confederaţiei, a declarat că sindicaliştii din CNSLR Frăţia vor organiza în 22 septembrie un miting şi un marş de protest, până la Piaţa Victoriei, în Capitală, la care ar urma să participe circa 20.000 de bugetari, informează Realitatea.net.

Citiţi şi:

2011: concedieri şi pensii îngheţate

Peste 8000 de bugetari buzoieni dau statul în judecată

Acţiunile vizează măsurile de austeritate ale Guvernului şi în special scăderile salariale.

Petcu a mai spus că, deocamdată, CNSLR Frăţia nu s-a înţeles cu celelalte confederaţii - BNS, Cartel Alfa, CSDR şi Meridian - cu privire la un calendar comun al protestelor, însă la miting sunt aşteptaţi "toţi nemulţumiţii".

Sindicaliştii Sanitas au decis în cadrul Consiliului Naţional să organizeze un miting de amploare tot pe 22 septembrie, urmat de alte proteste ''în cascadă'', în teritoriu.

Funcţionarii din Administraţia Publică au programat greva generală la nivel naţional pentru luna octombrie. Nici sindicatele din Educaţie nu s-au lăsat mai prejos. Pe 5 octombrie, dascălii vor picheta Palatul Cotroceni, iar luni au boicotat orice încercare de participare a politicienilor la festivităţile de început de an şcolar.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite