Peste 8000 de bugetari buzoieni dau statul în judecată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Furioşi pe scăderea salariilor cu 25 %, mii de bugetari buzoieni de pregătesc să dea în judecată statul. Aceştia s-au înscris pe liste şi au cerut ajutorul sindicatelor, hotărâţi să îşi recupereze sfertul de salariu care le-a fost tăiat începând cu luna trecută.

Lista cea mai lungă se află pe biroul Sindicatului Învăţământului Preuniversitar. „Toţi cei 5.000 de profesori vor acţiona în instanţă pentru a-şi recupera salariul. Nu ni se pare drept să ni se taie din salariul, iar lucrurile nu pot rămâne aşa", ne-a declarat Ion Dobre, liderul SIP Buzău.


Statul va fi chemat în instanţă şi de către 2.000 de cadre medicale buzoiene. „Deja lucrăm la lista cu datele personale ale fiecărei persoane din cele 2.000, listă care va fi prezentată justiţiei atunci când vom acţiona în instanţă", ne-a spus Mariana Munteanu, liderul Sanitas Buzău.


Liderii sindicalii spun că se aşteaptă la procese foarte lungi, care să dureze câţiva ani, însă nemulţumirea lor legată de nerespectarea contractelor colective de muncă şi speranţa că îşi vor primi înapoi banii opriţi din lefuri sunt mai presus de timpul petrecut în instanţă. „Aştept deja listele cu cei care vor acţiona în instanţă şi toţi cei 780 de bugetari pe care eu îi reprezint vor depune plângeri", ne-a declarat Cornel Radu, liderul CNSLR Frăţia Buzău.


Reprezentanţii acestor organizaţii acuză instituţiile statului de nerespectarea contractului colectiv de muncă şi Executivul pentru încălcarea Constituţiei şi a principiilor esenţiale ale democraţiei. Listele cu toţi bugetarii buzoieni care vor acţiona în instanţa pentru a-şi recupera drepturile salariale vor fi finalizate la sfârşitul săptămânii.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite