Rezultatele admiterii la Medicină în Bucureşti: aproape 19% au picat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Capitală s-a intrat cu media maximă, 10, iar cei care au obţinut note sub 5 au fost respinşi din start.

Cele mai „vânate“ facultăţi

Iaşi: Admiterea la „Cuza“, mai tare decât criza

Medicina, poarta spre Occident

Primele rezultate ale examenului organizat miercuri, 21 iulie, au fost afişate astăzi, în jurul prânzului. Din cei 2.426 de înscrişi, aproximativ 450 au fost respinşi.

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Florian Popa, spune că s-a intrat cu media 10 la cele mai importante specializări, respectiv Medicină, Farmacie şi Stomatologie. Ultima medie de intrare la buget la Medicină, în acest an, a fost de 7,30, la fel ca în 2009. „Mie mi se par nişte note de admitere bune, examenul nu a fost foarte uşor”, spune rectorul UMF Bucureşti. La buget, la Farmacie, s-a intrat cu medii cuprinse între 10 şi 6,20 (în 2009, ultima medie a fost 5,90), iar la Dentară cu 6,60 (anul trecut, ultima media e fost 7).

În privinţa locurilor cu taxă, Florian Popa spune că afişarea rezultatelor se va face abia la începutul lunii septembrie. „Ei sunt foarte instabili acum, unii se retrag, alţii îşi dau seama că nu au bani de taxă, aşa că o să-i înscriu între 1 şi 5 septembrie”, explică rectorul.

Dacă în anii trecuţi au fost admişi, pe locurile cu taxă, şi candidaţi cu medii sub 5, facultăţile de Medicină au impus o limită. „Sub nota 5 nu discutăm”, conchide rectorul UMF Bucureşti.

Cod Roşu: 14 pe loc la Meteorologie

Iaşi: Promovare cu roadster pentru Mecanică

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite