Iaşi: Promovare cu roadster pentru Mecanică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei patru studenţi de la Facultatea de Mecanică din Iaşi care au construit primul concept-car din ţară şi-au etalat astăzi „bijuteria“ în faţa instituţiei pe care au absolvit-o pentru a atrage studenţi.

Automobilul va fi expus în fiecare zi până la sfârşitul sesiunii de admitere. „Este un fel de reclamă, dar anul trecut a dat roade. 30% dintre studenţii care s-au înscris anul trecut la Mecanică au ales facultatea pentru că au auzit de proiect şi vor să facă şi ei la fel“, ne-a spus Ionuţ Chirica, unul dintre studenţii inventatori.

Modelul a fost replicat
Ieşenii care trec prin faţa facultăţii rămân să admire automobilul, se pozează cu el şi chiar se urcă la volan. Modelul studenţilor Ionuţ Chirica, Vlad Gheorghiţă, Ovidiu Hurduc, Ovidiu Trofin şi al profesorului Gabriel Ursescu a fost preluat de un alt grup de studenţi ieşeni, care au construit de la zero o maşină asemănătoare, dar cu un motor mai slab.

La „Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi“ s-a finalizat concursul de admitere la două facultăţi, la Automatică şi Calculatoare şi la Arhitectură. Înscrierile continuă la restul facultăţilor până la sfârşitul lunii. La Universitatea de Medicină şi Farmacie, examenul de admitere a fost susţinut ieri şi urmează afişarea rezultatelor în această seară, iar la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară, înscrierea candidaţilor este programată până pe 25 iulie.

Citeşte şi:

Iaşi: Roadster-unicat, subiect la lucrarea de licenţă

Iaşi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite