Cod Roşu: 14 candidaţi pe loc la Meteorologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bătaie pe cele 47 de locuri la Hidrologie şi Meteorologie: 13,93 de candidaţi au susţinut astăzi examenul de admitere pentru un singur loc la specializarea din cadrul Facultăţii de Geografie.

Mai citiţi şi:

Bugetul de criză al studentului în marile centre universitare

Un alt record al Facultăţii de Geografie, înregistrat anul acesta, este şi numărul total de studenţi care au optat pentru cursurile de aici, 3.977.

La Hidrologie şi Meteorologie, pe cele 47 de locuri subvenţionate de la bugetul de stat au concurat astăzi 655 de candidaţi. „Prima mea opţiune este Meteorologia. Cred că sunt mai multe şanse de angajare, fiindcă în ultima perioadă au fost nenumărate schimbări de climă. Mediul are un rol foarte important la nivel mondial“, a spus Andreea (19 ani), care a susţinut examenul la această facultate.

Mai multe oportunităţi de angajare

Şeful de catedră de la specializarea Hidrologie şi Meteorologie, Nicoleta Ionac, a explicat, pentru „Adevărul de Seară“, de ce concurenţa la această disciplină este foarte mare în acest an. „Dacă în anii trecuţi la Turism era cea mai mare concurenţă, în prezent opţiunile tinerilor s-au schimbat.

Specializarea Meteorologie a câştigat teren datorită posibilităţii de angajare în străinătate şi în ţară. La noi se studiază disciplinele impuse de Organizaţia Meteorologică Mondială, ca spre exemplu Climatologia sau Hidrometeorologia iar studenţii fac practică“, a spus Nicoleta Ionac. În plus, doar trei universităţi din România au, potrivit unui raport al Ministerului Educaţiei, această specializare: Universitatea din Bucureşti, „Babes-Bolyai“ din Cluj şi „Al. Ioan Cuza“ din Iaşi.

Potrivit decanului Facultăţii de Geografie, Florina Grecu, la specializarea Geografie concurenţa este de 11,82 de candidaţi pe loc, la Geografia turismului de 12,47 de concurenţi pe loc, la Planificare teritorială de 13,91 de candidaţi, iar la Cartografie de 12,89 pe loc.

Topul înscrierilor la Universitatea din Bucureşti

Cu toate că la Geografie s-au înscris aproape 4.000 de studenţi, în raport cu numărul de locuri puse la bătaie specializarea Limbi Moderne Aplicate are cea mai mare căutare. Aici s-au înscris 124 de candidaţi pe loc. La Studii Americane sunt 30 de concurenţi pe loc, la Italiană, 26,3, iar la Administrarea Afacerilor şi la Relaţii Internaţionale peste 19 candidaţi.

Deşi concurenţa a fost foarte mare la aceste specializări, mii de locuri cu taxă  la Universitatea din Bucureşti au rămas neocupate. Motivele sunt legate de criza economică şi de faptul că anul acesta 31% din absolvenţii de clasa a XII-a din România nu au promovat Bacalaureatul. Pentru ocuparea locurilor libere, universitatea va organiza o nouă perioadă de admitere în toamnă.
 


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite