S-a răzbunat pe agresorul din copilărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un adolescent de 14 ani din Constanţa a recunoscut, marţi seară, comiterea unei crime oribile. Alexandru Florin Dumitraş (14 ani) l-a ucis pe Gheorghe Bucătariu (38 de ani) ca să se răzbune pentru că acesta din urmă l-a molestat sexual în urmă cu 8 ani.

Sâmbătă seara, Alexandru Florin Dumitraş l-a atras în nişte clădiri părăsite pe Gheorghe Bucătariu, un bărbat cu handicap mintal sever, care îi era şi rudă îndepărtată. Băiatul l-a bătut crunt, l-a aruncat într-un beci, apoi a sărit după el, l-a apucat de păr şi i-a tăiat gâtul. Cadavrul a fost găsit a doua zi. Faţa bărbatului a fost recunoscută cu greu din cauza tăieturilor adânci.

Citiţi şi:

Constanţa: UPDATE Adolescent reţinut sub suspiciunea că şi-a ucis violatorul

Vaslui: L-a înjunghiat în inimă pe violator

„Violatorul în cârje” a scăpat de pedeapsă, dar rămâne în arest. Minora şi-a retras plângerea

Gheorghe Bucătariu plecase din apartamentul în care locuia cu familia fratelui său sâmbătă dimineaţă. Familia sa a aflat abia duminică după-amiază că bărbatul este mort. Declaraţia cumnatei Liliana Bucătariu, care îl văzuse pe adolescent sâmbătă noaptea, în jurul orei 23.00, cerându-i bani lui Gheorghe, le-a oferit anchetatorilor un prim indiciu.

Răzbunarea

Mobilul s-a conturat: în urmă cu opt ani, Gheorghe Bucătariu a fost acuzat de Alexandru Dumitraş, pe atunci un băieţel de 6 ani, că l-a momit pe un teren de la ieşirea din oraş şi l-a molestat sexual.  Bucătariu nu a fost însă condamnat, iar rudele sale i-au susţinut tot timpul nevinovăţia. Între criminal şi victimă au existat însă tot timpul altercaţii.

Alexandru îl bătuse în urmă cu trei luni pe Gheorghe, iar sâmbătă şi-a dus la capăt răzbunarea. Adolescentul a fost arestat ieri pentru 15 zile sub învinuirea de omor calificat şi deosebit de grav. „Fapta a fost premeditată. A luat un cutter şi l-a căutat prin cartier. A profitat de starea sa bahică pentru a-l ucide. A demonstrat o stăpânire de sine specifică unui infractor versat", se arată în cererea de arestare. Adolescentul a motivat uciderea bărbatului prin avansurile sexuale pe care acesta i le făcea din nou.

A răzbunat violul din copilărie

Colonelul (r) Liviu Chesnoiu, criminolog expert poligraf, consideră că mobilul crimei este molestarea sexuală din copilărie. „Am discutat cu mulţi minori, victime ale violurilor. Copiii violaţi de alţi copii devin violatori. Copiii violaţi de maturi nu au altă idee în cap decât să se răzbune omorându-i pe agresori. Asta îţi spun dacă îi întrebi", a explicat Chesnoiu.

Criminologul a argumentat comportamentul violent al adolescentului prin trauma suferită în copilărie. „A crescut cu gândul că va fi, într-o zi, destul de mare pentru a se răzbuna. Îşi vedea agresorul în fiecare zi. Dacă atunci când s-a întâmplat, agresorul ar fi fost arestat sau dacă tatăl băiatului l-ar fi bătut sau l-ar fi răzbunat în alt fel, nu s-ar fi ajuns la crimă. Nu i s-a rezolvat problema, aşa că şi-a rezolvat-o singur", a spus expertul. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite