„Violatorul în cârje” a scăpat de pedeapsă, dar rămâne în arest. Minora şi-a retras plângerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ioan Mitru, acuzat că ar fi abuzat sexual de fiica de 16 ani a concubinei sale, a fost condamnat pentru infracţiuni rutiere. La finalul procesului, familia victimei şi-a retras plângerea formulată împotriva deveanului pentru viol, însă el va executa un an de temniţă.

Magistraţii Judecătoriei Deva au pronunţat sentinţa în dosarul în care Ioan Mitru a fost arestat în luna septembrie a anului trecut, pentru agresarea sexuală a unei minore de 16 ani, fiică a concubinei sale.

O tânără a fost violată în grup, în apartamentul unui bărbat pe care îl cunoscuse de câteva zile

Victima s-a plâns poliţiştilor că a fost răpită de presupusul violator cu un autoturism, adusă într-o pădure de la marginea Devei şi violată. Aceasta în ciuda handicapului locomotor de care Mitru suferă.

Plângere retrasă de victimă

„Partea vătămată şi-a retras plângerea pentru viol, formulată împotriva lui Ioan Mitru, astfel procesul penal pornit împotriva inculpatului a încetat, pentru infracţiunea amintită. Bărbatul a fost condamnat, însă, la un an de închisoare cu exacutare, pentru conducere fără permis pe drumurile publice”, a precizat în această dimineaţă, judecătorul Cornelia Filimon, purtătorul de cuvânt al instanţei devene.
Ioan Mitru şi familia minorei vor trebui să plătească împreună 850 de lei drept cheltuieli de judecată. Deveanul, care a rămas în arest, poate declara recurs la soluţia magistraţilor.

Ioan Mitru a susţinut că este nevinovat şi că acuzaţiile aduse de minoră şi de mama ei au fost făcute din răzbunare. Urmele agresiunii sexuale suferite de tânără au fost certificate de examenul medico-legal.

Hunedoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite