Vaslui: L-a înjunghiat în inimă pe violator

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voichiţa Lupu, femeia care l-a omorât pe adolescent, este cercetată în stare de libertate, procurorii motivând că aceasta se afla în legitimă apărare.

Crima a avut loc sâmbătă noaptea, când  Voichiţa Lupu (56 de ani) s-a trezit în casă cu Daniel Ştirbu, băiatul vecinilor. Tânărul i-a cerut femeii să întreţină relaţii sexuale cu el. Enervat că a fost refuzat, băiatul a început să o lovească  pe femeie cu pumnii. Voichiţa s-a apărat lovindu-l cu un ciocan pe tânăr, iar apoi l-a înjunghiat în inimă cu un cuţit. „El m-a lovit înainte şi am căzut jos. Atunci am luat un ciocan si i-am dat de două ori în cap. Apoi am luat un cuţit dintr-un sertar şi i l-am înfipt în partea dreaptă“, a povestit femeia poliţiştilor.

Soţul , bănuit de crimă

Soţii Ioan şi Voichiţa Lupu sunt cunoscuţi în sat ca fiind mari amatori de băuturi alcoolice. Poate aşa se explică şi faptul că, deşi Daniel a fost înjunghiat în jurul orei 3.00, familia tânărului a fost anunţată patru ore mai târziu. „Nu mi-am dat seama că a murit. L-am învelit cu ceva şi am strigat la taică-su la poartă, dar nu a auzit, aşa că m-am întors în casă“, s-a apărat femeia.

Rudele tânărului ucis au altă variantă cu privire la firul crimei. Ei susţin că ucigaşul este de fapt Ioan, soţul Voichiţei. „Eu cred că el l-a omorât pe Daniel, iar ea a luat vina asupra ei şi a spus că a încercat să o violeze“, a spus Florin Ştirbu. Bărbatul mai susţine că cei doi soţi ar fi regizat totul, acest lucru explicând şi diferenţa de peste patru ore dintre momentul în care a fost înjunghiat Daniel şi ora la care a fost anunţată Poliţia. „Înainte veneau  noaptea la mine în casă să le dau o sticlă de vin, iar acum nu au putut să mă anunţe să-l iau pe Daniel de acolo“, mai spune revoltat bărbatul.

Cercetată în libertate   

Ioan şi Voichiţa Lupu locuiesc la doi paşi de locuinţa victimei. După crimă, cei doi s-au mutat la o rudă în Vaslui. „Eu am crezut prima dată că sunt arestaţi, dar am înţeles că se ascund în Vaslui, la rude. Le-am spus poliţiştilor să îi ia de aici pentru că, dacă îi prind, îi omor“, a încheiat  Florin Ştirbu. Poliţiştii cercetează acum cazul. „Procurorii au stabilit că în acest caz se prefigurează legitima apărare, astfel că femeia este cercetată în stare de libertate“, a spus Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Vaslui



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite