Punctul de pensie scade la 622,88 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pensiile vor fi tăiate cu 15%, de la 1 iunie, prin reducerea punctului de pensie, a declarat ministrul Muncii, Mihai Şeitan.

Traian Băsescu: pensiile scad cu 15%, fondul de salarii cu 25%, ajutorul de şomaj cu 15%

La un an cu FMI, mai săraci şi plini de datorii

FMI: Situaţia fiscală a României se va înrăutăţi în 2010

Unde s-au dus banii de la FMI

Ministrul Muncii, Mihai Şeitan, a dezvăluit c-a aflat abia din discursul şefului statului că aceasta este soluţia finală convenită cu delegaţia FMI: „Nu ştiam. Au fost nişte discuţii, s-au avut în considerare mai multe variante, dar acest lucru s-a decis azi, la negocierile la care eu nu am participat”, a spus Mihai Şeitan.

Ministrul a mai declarat că procedura de diminuare cu 15% a pensiilor nu se poate realiza decât prin scăderea corespunzătoare a punctului de pensie, lucru ce va fi reglementat în curând, printr-un act normativ.

Dacă soluţia prezentată de preşedintele Băsescu rămâne în picioare, de la 1 iunie punctul de pensie va coborî de la 732,8 lei, cât este acum, la 622,88 lei. Astfel, fiecare pensionar din România va încasa cu 15% mai puţin decât acum.

În momentul de faţă, în România sunt circa 3,7 de milioane de persoane care iau pensii mai mici de 740 de lei. Numărul total al pensionarilor este de circa 5,5 milioane de persoane.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite