FMI: Situaţia fiscală a României se va înrăutăţi în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful misiunii Fondului Monetar Internaţional, Jeffrey Franks, a declarat că înformaţiile apărute în presă potrivit cărora vor creşte cota unică de impozitare şi TVA-ului sunt false şi că situaţia fiscală a României se va înrăutăţi în 2010.

Deşi FMI analizează patru variante de creştere a veniturilor bugetare, reprezentanţii Fondului estimează că oricum situaţia fiscală a României se va înrăutăţi în 2010.

Jeffrey Franks a declarat că autorităţile române nu trebuie să se grăbească să majoreze taxele şi că FMI analizează mai multe variante pentru creşterea veniturilor la bugetul de stat.

Totodată, reprezentantul FMI a declarat pentru "The Money Channel"că informaţiile apărute în presă privind creşterea TVA la 25% şi a cotei unice la 20% nu sunt corecte.

Jeffrey Franks a adăugat că Fondul se asteaptă la o înrăutăţire a situaţiei fiscale a ţării, până la finalul anului 2010, motiv pentru care este necesar ca autorităţile române să găsească cele mai bune soluţii care nu creeze dezechilibre mai mari decât cele deja existente în sectorul fiscal al României.

De asemenea, şeful misiunii FMI speră că miercuri sau cel târziu joi vor fi cunoscute concluziile pentru rezolvarea situaţiei fiscale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite