Preţul gigacaloriei nu va fi majorat în această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce în presă a apărut informaţia conform căreia gigacaloria va creşte cu aproximativ 10%, începând cu prima zi a anului viitor, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice, Mircea Matei, a ţinut să clarifice problema majorării.

Potrivit acestuia, preţul mediu local al gigacaloriei va fi mai mare în această iarnă faţă de sezonul trecut cu aproximativ 10%, dar acesta se aplică deja şi a fost majorat după creşterea TVA de la 19 la 24%, nepunându-se problema altei majorării din ianuarie 2011.

Situaţie fără precedent la Timişoara: căldură oprită pentru 80.000 de familii

"Asta nu înseamnă că va creşte factura la încălzire în ianuarie 2011, întrucât toate facturile din octombrie au deja preţurile calculate după preţurile la care autorităţile facturează gigacalaoria", a subliniat Mircea Matei, pentru Mediafax.

Astfel, potrivit lui Mircea Matei, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a stabilit în septembrie majorarea preţului la gigacalorie de la 119 la 124 de lei, după creşterea TVA de la 19 la 24 la sută.

"Am calculat preţul local, astfel că în Bucureşti acesta este de 124 de lei, locuitorii Capitalei plătind din octombrie această valoare de 124 de lei", a precizat Mircea Matei.

Preşedintele ANRSC a adăugat că, spre exemplu, la Oradea autorităţile au stabilit ca preţ local pentru gigacalorie 174 de lei, pentru Constanţa a fost stabilit la 150 de lei, pentru Botoşani la 183,5 lei.

Citeşte şi:

Mii de botoşăneneni au de plătit zeci de lei pentru căldura de la subsolul blocului


"Toate facturile din octombrie sunt cu aceste preţuri locale stabilite din vară", a subliniat preşedintele ANRSC.

Mircea Matei a mai precizat că politica autorităţilor locale este de a nu schimba preţul în timpul iernii, acesta fiind stabilit între sezoane, când aplicarea lui nu este resimţită de populaţie.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite