Botoşani: Mii de botoşăneneni au de plătit zeci de lei pentru căldura de la subsolul blocului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deşi şi-au pus centrale termice şi s-au debranşat, oamenii mai au încă de făcut plaţi la CET
Deşi şi-au pus centrale termice şi s-au debranşat, oamenii mai au încă de făcut plaţi la CET

Debranşaţi de la sistemul centralizat, posesorii de centrale termice sunt nemulţumiţi că au de plătit în plus pentru căldura din subsol şi casa scării. Pentru cele zece zile din octombrie,  cât a furnizat Modern Calor căldură luna trecută, fiecare familie trebuie să mai scoată din buzunar 30 de lei.

Mii de botoşăneni care locuiesc la bloc s-au trezit că sunt datori la asociaţiile de proprietari pentru căldura furnizată de Modern Calor, deşi sunt debranşaţi de ani de zile de la sistemul centralizat de termoficare. Potrivit unui ordin ANRSC,  posesorii de centrale termice care mai au vecini ale căror apartamente sunt racordate la CET sunt puşi să plătească 50% din factura la căldură. Cu alte cuvinte, proprietarul debranşat este pus să plătească pentru coloanele de încălzire care-i trec prin casă şi eventual pentru caloriferele de pe scară ori subsol.

 „Repartitorul martor" va măsura căldura de la subsol

 Din cauza acestor nemulţumiri asociaţiile de proprietari au avut astăzi o întâlnire mediată de primar cu reprezentanţii Modern Calor. După trei ore de certuri s-a convenit de comun acord  ca societatea de termoficare să să monteze repartitoare martor strict pentru părţile comune din bloc astfel încât încît posesorii de centrale să plătească furnizorului facturi cât mai mici.

 „Nu se poate ca pentru zece zile de căldură, cât s-a funizat în octombrie, să le vină oamenilor să plătească pentru subsol şi casa scării câte 20 sau  30 de lei de apartament. Nimeni nu poate explica cum se calculează aceste costuri şi oamenii sunt pe bună dreptate revoltaţi. Au găsit soluţia asta cu repatitoarele martor, dar eu personal cred că va fi o mare hoţie pentru că ele vor fi montate la subsol une-i foarte cald şi nu se va ţine cont că la etajul superior va fi mai rece." a spus Petrică Butnaru, preşedintele de la Asociaţia nr. 1 Botoşani.

Reprezentaţii societăţii de termoficare nu au nicio explicaţie pentru facturile mari emise pentru încălzitul subsolurilor blocurilor. Ei ameninţă însă că cine va îndrăzni să nu plătească facturile va fi acţionat în judecată.

Amănunte în Adevărul de Seară de mâine

Botoşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite