Opt obiceiuri bune ca să-ţi păstrezi inima sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cardiologii de la Fundaţia Română a Inimii au făcut un top al primelor opt deprinderi ale unui stil de viaţă sănătos care ne-ar putea ţine departe de bolile cardiovasculare.

Iată care sunt sfaturile medicilor cardiologi:


- Consumă zilnic minimum 400 de grame de legume şi fructe. Trebuie să fie proaspete, cât mai diverse şi cât mai colorate.

- Mănâncă cel puţin de două ori pe săptămână grăsimi „bune”:  uleiuri vegetale (de soia, de rapiţă, de floarea soarelui, de măsline), produsele realizate din acestea, uleiul de peşte, peştele gras, seminţele oleaginoase. În acelaşi timp, redu grăsimile “rele”, pe care le găseşti în: unt, brânză, lapte gras, prăjituri, produse de patiserie, snack-uri, ciocolată, alimente prăjite gen fast-food.

- Ai grijă la calorii şi la indicele glicemic, care sunt influenţate de consumul de alimente „albe”: orez, cartofi, făină, zahăr.

- Fă zilnic minimum 30 de minute de activitate fizică, cât mai des, intens şi divers.

- Controlează-ţi stresul prin relaxare, echilibru, gândire pozitivă.

- Opreşte fumatul imediat şi total. Dacă nu poţi singur, apelează la medici.

- Bea alcool cu moderaţie. Cel mai bine este vin, până în 150 de mililitri.

- Nu neglija somnul. Trebuie să dormi 6 – 8 ore pe noapte.

Evită să te îmbolnăveşti de inimă, cancer şi de diabet


Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de 1.500 de medici specialişti cardiologi şi are drept obiective prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii cauzate de acestea cu 10% până în 2015.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite