Cum pot fi evitate bolile de inimă, cancerul şi diabetul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Schimbarea stilului de viaţă, în principal alimentaţia echilibrată, activitatea fizică zilnică, fără fumat, şi odihna adecvată pot preveni bolile de inimă, diabetul zaharat şi cancerul, susţin cardiologii.

Un stil de viaţă sănătos poate preveni 80% dintre bolile cardiovasculare determinate de ateroscleroză, dar şi peste 90% dintre cazurile de diabet zaharat şi 70% dintre cazurile de cancer, a declarat astăzi prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii. România ocupă locul trei în lume în ceea ce priveşte rata mortalităţii cauzate de bolile cardiovasculare. 62% dintre români mor din această cauză.

Măsoară-ţi gratuit riscul de a face o boală cardiovasculară

Vârsta la care apare infarctul de miocard a scăzut. Grupa 30 - 40 de ani este din ce în ce mai afectată de infarct de miocard sau accident vascular cerebral. De aceea, prevenţia trebuie începută încă din şcoală şi trebuie să aibă mesaje clare, a evidenţiat prof. dr. Dan Gaiţă.

Vezi care sunt cele opt obiceiuri bune pentru o inimă sănătoasă

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de Societatea Română de Cardiologie şi are ca obiective ameliorarea stării de sănătate a populaţiei, prevenirea bolilor cardiovasculare şi scăderea mortalităţii provocate de bolile cardiovasculare cu 10% până în 2015, a evidenţiat prof. dr. Dan Deleanu, preşedintele societăţii.

Fundaţia Română a Inimii, împreună cu Societatea Română de Cardiologie, sărbătoreşte Ziua Mondială a Inimii pe 24 septembrie sub sloganul "Noi ne-am pus inima la treabă! Tu ce faci?". În această zi, medici cardiologi vor evalua gratuit riscul cardiovascular al trecătorilor care vor veni în Parcul Herăstrău.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite