FOTO Oamenii de zăpadă ocupă staţiunea Straja

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de a doua ediţie a Festivalului Oamenilor de Zăpadă debutează în această dimineaţă  în staţiunea montană Straja.

Turiştii care-şi petrec weekendul în zona montană a judeţului Hunedoara au parte de un sfârşit de săptămână „la înălţime", atât la propriu cât şi la figurat.

FOTOGALERIE

Citiţi şi:

Doi craioveni se căsătoresc la Biserica de Gheaţă, chiar de Valentine's Day

Cât costă un sfârşit de săptămână pe pârtie

Parcările private din staţiunea montană Straja au fost lăsate la îndemâna jefuitorilor

Zăpada puțină din acest an și criza mențin prețurile reduse pe pârtiile de la Arieșeni

Staţiunea Straja, aflată la o altitudine de 1.445 metri,  găzduieşte Festivalul Oamenilor de Zăpadă. Având în vedere că ediţia de anul trecut s-a bucurat de multă apreciere din partea iubitorilor sporturilor de iarnă, tradiţia continuă şi anul acesta.

„La manifestare se pot înscrie atât cei mici, cât şi adulţii. Participanţii pot construi oameni de zăpadă sau diverse figurine concepute la liberă alegere. Lucrările realizate vor fi premiate", a declarat cabanierul Emil Părău, unul dintre organizatorii festivalului-concurs.
Căsătoria de probă, ofertă pentru tinerii îndrăgostiți
La prima ediţie a manifestării s-au  realizat  aproximativ o sută de oameni de zăpadă şi diferite alte lucrări născocite de imaginaţia competitorilor. Copiii s-au întrecut, în general, în dinozauri, schiori, ursuleţi sau ciobani cu oiţe, lucrări din zăpadă care au ocupat un loc „strategic" în apropierea pârtiilor de schi.

Drept recompensă, toate „exponatele" au fost premiate cu diplome, medalii şi bani. „Nu puteam lăsa nicio lucrare nepremiată, pentru că au fost realizate în mare parte de copii şi nu am vrut să rămână dezamăgiţi după ce au lucrat aproape o zi întreagă. La fel va fi şi de data aceasta", a mai precizat Părău.

La ediţia din 2009, dintre concurenţi nu au lipsit salavmontiştii, care acum şi-au pus în gând să dea viaţă unui om de zăpadă de cel puţin şapte metri înălţime, întrucât vor să intre în Cartea Recordurilor.

Turiştii au parte în acest weekend şi de zăpadă perfectă pentru schi, toate cele şase pârtii din staţiunea din Valea Jiului fiind deschise. Stratul de zăpadă măsoară peste 40 de centimetri, iar cabanierii spun că doar 20% din locurile de cazare disponibile sunt neocupate.

De asemenea, toate instalaţiile de transport pe cablu sunt funcţionale. Cei care practică sporturi de iarnă pot alege, pentru acest sfârşit de săptămână, şi staţiunile montane Râuşor, din Retezat, sau Parâng, din Valea Jiului, unde stratul de zăpadă bătătorită permite practicarea schiului în condiţii bune. 

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite