Zăpada puțină din acest an și criza mențin prețurile reduse pe pârtiile de la Arieșeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pârtiile la Arieşeni sunt ca muşuroaiele pe care mişună sute de furnici
Pârtiile la Arieşeni sunt ca muşuroaiele pe care mişună sute de furnici

Pentru a atrage cât mai mulţi clienţi, patronii de hoteluri şi pensiuni au păstrat preţurile de iarna trecută. Stratul de zăpadă în staţiunea Arieşeni era aseară de 30 de centimetri.

 „Ninge uşor, însă pentru acest weekend s-au anunţat ninsori serioase. Se schiază, pârtia este în stare bună”, a declarat Dan Gligor, administratorul pârtiei mici din staţiune. „Pârtia este bună pentru schiat. Zăpada are 25 de centimetri pe pârtie”, a declarat Vladimir Todea, administratorul pârtiei mari. Potrivit celor doi, încă de vineri erau deja turişti în staţiune. „A început vacanţa, deja este lume”, a precizat Todea.

Orădenii care vor să meargă în acest weekend la Arieşeni trebuie să ştie că preţurile pentru cazare şi servicii sunt aceleaşi cu cele de iarna trecută. Pe pârtia mare, o urcare cu teleschiul costă 3 lei pentru copiii până la 14 ani şi 5 lei pentru adulţi. Pentru pârtia mică o urcare costă 2 lei, respectiv un leu pentru copii.

În ceea ce priveşte cazarea, preţurile pornesc de la 30 de lei locul în cameră, în apropierea pârtiei. Există însă şi camere închiriate contra sumei de 40 de lei.  Echipamentul pentru schi sau snowboard costă 25 de lei, iar cursurile de schi cu monitori autorizaţi costă 50 de lei ora.

Turiştii care nu ştiu să schieze sau vor să încerce şi altceva pot opta pentru o plimbare cu ATV-ul în câteva locuri pitoreşti din Apuseni. „Avem excursii de la Arieşeni la Gheţarul Scărişoara, de exemplu”, spune Radu Tănase, organizatorul excursiilor pe patru roţi. Excursiile vor avea loc doar în prezenţa unui ghid. O oră de plimbare costă 100 de lei, însă pentru excursii mai lungi, la diferite obiective turistice, nu se mai taxează pe oră, ci există un preţ fix pentru fiecare excursie.

Patinoar sintetic aproape de pârtie

Pe lângă excursiile motorizate turiştii au la dispoziţie şi un patinoar sintetic amplasat la pensiunea Trei Brazi, situată în apropierea pârtiei Vârtop I. Turiştii care merg la patinat pot închiria patinele cu 10 lei pentru o zi. Cei care sunt cazaţi la pensiunea care găzduieşte patinoarul beneficiază de reduceri şi tarif preferenţial.

Oradea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite