Gravida de 11 ani a rămas cu 4 clase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cine încearcă să ia legătura cu Florina Vrânceanu îşi asumă o misiune grea. După atenţia nedorită care i s-a acordat în 2008, familia încearcă să o protejeze pe fată de orice contact.

S-a sinucis pentru că nu a avut bani de avort

O adolescentă în vârstă de 15 ani a murit din cauza unui chiuretaj

Avort spontan la bandă: o orădeancă își acuză șeful pentru pierderea sarcinii

Preţul unui avort ilegal şi fatal

Iubitul tinerei însărcinate care a murit: "Am ales dintr-o prostie spitalul!"

Mesajele pe telefon ale elevei însărcinate care s-a sinucis: "Dacă nu răspunzi mă omor!"

Sâmbătă, adolescenta a fost la târg să îşi cumpere sandale noi. A intrat în casă de cum s-a întors, pentru că părinţii nu mai vor ca ea să vorbească cu presa.

Florina a rămas cu 4 clase. După ce povestea ei a dat naştere unei dezbateri publice fără precedent, în urmă cu doi ani, fata a încercat să îşi reia viaţa de unde o lăsase. S-a întors la şcoală, în clasa a V-a, dar celebritatea nedorită a afectat-o.

Notele au început să fie tot mai mici, iar până la urmă nu s-a mai dus. Dascălii au lăsat-o repetentă, conform regulamentului.

„Nu mai vrea la şcoală"

„Era privită de toată lumea într-un fel pe care nu l-a putut suporta", explică mama fetei, Lăcrămioara Vrânceanu. „Nu mai vrea să meargă la şcoală. Eu aş fi vrut să o dau şi mai departe, dar ce să îi fac?! Trebuia să o ajute diriginta şi să nu o lase repetentă".

Lăcrămioara Vrânceanu este încă mândră că fata ei cea mai mare, Florina, a fost premiantă în primele două clase, că ştie să citească bine. „Ar mai merge la şcoală, dacă ar putea să reintre în clasa în care a fost. Să meargă iar la a V-a nu poate, îi este ruşine, are 13 ani acum", spune Lăcrămioara Vrânceanu.

„Familia e responsabilă"

De cealaltă parte, inspectorul şcolar Luminiţa Vârlan afirmă că această dorinţă nu poate fi satisfăcută. „La şcoală nu mergem în ce clasă dorim, ci în funcţie de performanţe. Avem toată disponibilitatea pentru fetiţa de la Poieni, dar prima condiţie este să frecventeze şcoala. Unii părinţi cer din partea şcolii mai mult decât fac ei înşişi", susţine inspectorul.

La rândul său, directoarea şcolii, Ileana Socea, refuză să creadă că de vină ar fi fost colegii. Responsabilă, în opinia ei, ar fi familia. „Face parte dintr-o comunitate cu mulţi analfabeţi. Clasa în care Florina era elevă are însă un colectiv foarte bun, în care fetiţa era bine integrată", afirmă directoarea Socea. 

Dispută medicală

Florina a rămas însărcinată la 10 ani şi 8 luni, cu un unchi de 19 ani, Adrian Fasolă. Sarcina a fost descoperită întâmplător. Mama ei a dus-o la doctor pentru că avea dureri de burtă. În urma unei dispute etice şi medicale la nivel naţional, privind legalitatea întreruperii de sarcină la termene avansate, Florina a fost ajutată să facă avort la o clinică din Londra, în iulie 2008, la 21 de săptămâni de sarcină. Adrian Fasolă a fost condamnat la opt ani de închisoare pentru viol.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite