O elevă s-a sinucis pentru că nu a avut bani de avort

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O liceană din Craiova, însărcinată în luna a cincea, şi-a pus capăt zilelor pentru că a rămas însărcinată. Prietenul ei nu a recunoscut copilul, iar ea nu a avut bani de avort. Fata s-a spânzurat marţi cu un cordon de o grindă, în şopronul bunicii sale din cartierul craiovean Făcăi.

O adolescentă în vârstă de 15 ani a murit din cauza unui chiuretaj

Avort spontan la bandă: o orădeancă își acuză șeful pentru pierderea sarcinii

Preţul unui avort ilegal şi fatal

Cristina Geonea, de 18 ani (foto jos), s-a spânzurat marţi în curtea bunicii sale din Făcăi.

image

Tânăra, elevă în clasa a XII-a la Liceul Nr. 10 din Craiova, era gravidă în luna a V-a. Înainte de a se sinucide, aceasta i-a trimis mai multe mesaje fostului prieten, cu care avea o relaţie de mai bine de trei ani şi de care se despărţise cu trei luni înainte de tragedie. Cristina îl anunţa pe Gigel Ionav (20 de ani) de intenţiile sale. „Raspunde ca sunt cu streanul la gat” si „Găsii ceva mai bun decât cutitul, din care sa mor mai repede”, îi scria fata băiatului.

Cristina îi spunea fostului ei prieten Gigică

image

"Răspunde, că sunt cu ştreangul la gât!"

image

"Raspunde, că ma jur pe copilaşul nostru că nu glumesc, sunt acum cu ştreangul la gât şi dacă nu răspunzi mă omor"

image

"Nu o sa te mai caut, din momentul asta niciodată. Iţi jur pe copilaşul nostru ca o să ma ţin de cuvânt"

image

"Găsii ceva mai bun decât cuţitul, din care să mor mai repede decât să mă chinuiesc..."

image

Nu a primit niciun răspuns decât după ce aceasta murise. Tânărul susţine însă că nu a văzut aceste mesaje în timp util. „Eram la volan şi aveam muzica tare, telefonul pe vibraţii. Mă duceam la ţară. Le-am citit spre seară. Atunci am sunat-o şi a răspuns unchiul ei, care mi-a zis că s-a întâmplat o nenorocire”, a spus băiatul, din localitatea Ghindeni.

Fostul prieten al Cristinei spune că a citit mesajele prea târziu.

image

Parinţii sunt încremeniti de durere şi cred că de vină pentru tragedie este acest tânăr, pentru că nu i-ar fi dat atenţia cuvenită şi pentru că refuzase să-şi recunoască odrasla. „Se iubeau tare mult. Însă, în urmă cu trei luni, au avut o mică ceartă. Ca să-şi facă necaz unul altuia, fiecare a ieşit cu altcineva. Cristina nu spusese nimănui de sarcină, ţinea în ea problemele şi se chinuia!”, ne-a spus, printre lacrimi, Marin Paraschiv, de 41 de ani, tatăl elevei (foto jos).

image

Gigel spune însă că nu credea că este băiatul lui, dar că avea de gând să îl recunoască, în cele din urmă. "Dacă se dovedea că era al meu, o luam acasă pe Cristina şi asta era!", ne-a spus fostul prieten al fetei, care spune că mai degrabă Cristina şi-ar fi pus capăt zilelor pentru că nu avea bani de avort.

Tatăl liceenei moarte vrea să afle cauza reală pentru care fiica sa a recurs la asemenea gest.

image

Această variantă este luată în calcul şi de tatăl Cristinei, care spune că fata şi-ar fi amanetat nişte bijuterii, ca să facă rost de bani, pentru chiuretaj. „Cristina avea un lanţ de aur, două inele de la Gigi şi o pereche de cercei mari. În ultima perioadă nu am mai văzut-o purtându-i. Credeam că îi are prin vreun sertar şi că se săturase de ei. Însă realitatea era alta. Vroia să ia bani pentru sarcină, însă nu i-au fost de ajuns”, a mai spus tatăl acesteia. Gigel spune că s-a oferit primul să îi dea bani, însă ar fi fost refuzat. "I-am zis că mă împrumut, dar că trebuie să scape de sarcină. Atunci ea mi-a zis că nu mai are nevoie de nimic de la mine şi că se descurcă singură", a adăugat tânărul.

La înmormântare au venit colegii de liceu, care au depus coroane. Aceştia spun însă că nu le trecea prin cap de intenţiile pe care le avea Cristina.

image

„Am observat că avea burtică, însă nu ne-a spus că era gravidă. Era mai retrasă, dar ştiam că îl iubeşte mult pe Gigi, chiar ne-a zis că e în stare să-şi dea viaţa pentru el!“ ne-a spus Laura, colegă cu tânăra spânzurată.

image

Vecinii spun că era o fată liniştită, care nu ştia decât de casă şi de şcoală. „Nu o vedeam decât cu un băiat. În familia lor nu s-a auzit o dată ceartă! Însă în ultima perioadă era cam abătută şi nu l-am mai văzut nici pe prietenul ei să vină în vizită”, a spus Vicenţa Bârsănescu, de 37 de ani, vecină (foto jos).

image

Apropiaţii spun că fata ar mai fi avut o tentativă de suicid, anul trecut.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite