Cazurile severe de gripă apar la persoane de vârstă medie. Vezi AICI unde te poţi vaccina

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii sunt pregătiţi să îi vaccineze pe toţi bistriţenii
Medicii sunt pregătiţi să îi vaccineze pe toţi bistriţenii

Directorul general al Administraţiei Spitalelor din cadrul Primăriei Capitalei, Marius Savu, a afirmat astăzi că nu la persoanele vârstnice apar cazuri severe de gripă porcină, aşa cum ar fi fost de aşteptat, ci la oamenii de vârstă medie.

VEZI AICI lista unităţilor unde te poţi vaccina

Craiova: Nou centru de vaccinare împotriva gripei noi. Vezi AICI unde te poţi vaccina

VEZI AICI Unde te poţi vaccina în Galaţi

Ploieşti: VEZI aici unde te poţi vaccina în Ploieşti

Vezi AICI unde te poţi vaccina la Iaşi

VEZI AICI unde te poţi vaccina la Sibiu

El a explicat fenomenul prin faptul că vârstinicii prezintă o imunitate mai puternică, întrucât au "în istoria organismului" anticorpi din perioada gripei din anii 40, relatează Agerpres.

În context, Marius Savu a spus că nu are cunoştinţă de o reacţie severă a vaccinului şi a dat asigurări că acesta prezintă siguranţă.

El a mai spus că în statele din vest, rata îmbolnăvirilor a scăzut după ce o mare parte a populaţiei s-a vaccinat.

În ultimele trei zile s-au vaccinat între 6.000 şi 7.000 de persoane, iar de la începutul campaniei, aproximativ 25.000 de persoane.

Pensionarii dau năvală la vaccinul anti gripă porcină

21 de centre de vaccinare în Capitală

Nu mai puţin de 21 de centre pentru vaccinarea contra A/H1N1 vor funcţiona, de luni, în Capitală, Ministerul Sănătăţii recomandând în continuare şi alternativa prezentării la medicul de familie, tot în scopul imunizării.

Potrivit reprezentanţilor ministerului, două noi centre de vaccinare vor fi deschise la Institutul de Sănătate Publică Bucureşti, între orele 13.00 şi 19.00, şi la Institutul de Cercetare Dezvoltare Cantacuzino, între orele 11.00 şi 19.00.

Alte 18 centre vor funcţiona în spitalele administrate de municipalitate, respectiv Spitalul Clinic "Sf. Maria", Spitalul Clinic de Obsetrică şi Ginecologie "Filantropia", Spitalul Universitar de Stomatologie "Prof. Dr. Dan Theodorescu", Spitalul Clinic de Nefrologie "Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Ortopedie "Foişor", Centru de Boli Reumatismale "Dr. Ion Stoia, Spitalul de Pneumofiziologie "Sf. Ştefan", Spitalul Clinic "Caritas", Spitalul Clinic "N. Malaxa", Spitalul Clinic de Copii "Dr. Victor Gomoiu", Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi Tropicale "Dr. Victor Babeş", Spitalul Clinic "Colţea", Spitalul de Bolnavi Cronici şi Geriatrie "Sf. Luca", Spitalul Clinic de Boli Dermato-Venerice "Prof. Dr. Scarlat Longhin", Spitalul Clinic "prof. Dr. Th. Burghele" şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu".

85 de decese cauzate de gripa porcină

Ministerul Sănătăţii a anunţat că numărul deceselor înregistrate în rândul pacienţilor din România infectaţi cu A/H1N1 a ajuns la 85, după ce, de sâmbătă până duminică, a încetat din viaţă o altă persoană cu gripă porcină. Tot în acest interval, au fost confirmate 10 noi cazuri de infectare cu virusul A/H1N1.

De la apariţia pandemiei, în România au fost confirmate 6.177 de cazuri de gripă porcină.

Societate



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite