Gripa porcină obligă autorităţile sanitare gălăţene să organizeze patru centre de vaccinare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Singura contraindicaţie a vaccinului este alergia la ou
Singura contraindicaţie a vaccinului este alergia la ou

În judeţul Galaţi vor fi organizate patru centre de vaccinare la Policlinica Spitalului Judeţean, Sanepid Galaţi (vizavi de Potcoava de Aur), Sanepid Tecuci şi Spitalul din Tg Bujor. Medicii de familie sunt obligaţi să vaccineze orice persoană care solicită acest lucru.

CITIŢI ŞI

Moartea actorului Toni Tecuceanu i-a înspăimântat pe gălăţeni

Ministrul secretar de stat prof. dr. Adrian Streinu-Cercel a susţinut astăzi o videoconferinţă cu prefecţii şi directorii direcţiilor de sănătate publică, pe tema pandemiei de gripă nouă.

Acesta a precizat personalului medical că are obligaţia de a se vaccina pentru a evita răspândirea virusului.

De asemenea, s-a reiterat obligativitatea medicilor de familie de a face vaccinul pandemic tuturor celor care solicită acest lucru.

În judeţul Galaţi, vor fi organizate şi patru centre de vaccinare: Policlinica Spitalului Judeţean, Sanepid Galaţi (vizavi de Potcoava de Aur), Sanepid Tecuci şi Spitalul din Tg Bujor. La aceste centre, se poate prezenta pentru vaccinare, cu cartea de identitate, orice persoană, asigurată sau neasigurată medical.

Vaccinul pandemic se administrează persoanelor cu vârsta de peste 16 ani, singura contraindicaţie fiind alergia la ou.

Precizăm că orice instituţie publică ori societate privată care doreşte vaccinarea propriilor angajaţi se poate adresa Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, la telefoane 0236/462856; 0236/460458; 0236/461880.

Până la această dată, în judeţul Galaţi au fost confirmate 126 de cazuri de îmbolnăviri cu virusul A/H1N1 şi patru decese.

La nivelul întregii ţări, au fost confirmate în total 5.941 de cazuri de îmbolnăviri, din care 73 de decese (şapte numai în ultimele 24 de ore).

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite