Boc: Nu dăm ajutoare pentru cei care şi-au construit case în zonele inundabile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primul ministru Emil Boc a declarat astăzi, în localitatea suceveană Zamostea, afectată grav de inundaţii, că până la venirea iernii sinistraţii vor avea „un acoperiş deasupra capului”.

"Nu avem linişte până la iarnă să aveţi case. Vă vom ajuta cu materialele de construcţie", a spus Boc.

La şedinţa Comandamentului pentru situaţii de urgenţă organizată astăzi la Suceava , Boc a declarat că reconstrucţia locuinţelor pentru persoanele care au rămas fără case este prioritatea guvernului în acest moment.

„Prioritate numărul unu pentru noi este ca până la iarnă niciun om care şi-a pierdut casa să fie în situaţia să nu aibă un acoperiş deasupra capului. Suntem în plin război cu inundaţiile şi cu stihiile naturii”, a spus Boc.

Ultima oră: Insula Mare a Brăilei nu va fi inundată pentru salvarea Galaţiului

UPDATE Bilanţ sumbru al inundaţiile din judeţul Iaşi: sute de persoane evacuate şi mii de hectare acoperite de ape

Galaţiul, în pericol: cel de-al cincilea oraş al ţării va fi apărat de inundaţii doar cu saci cu nisip

O soluţie de moment este că oamenii să stea în cele 700 de locuinţe modulare de care dispune guvernul, a afirmat premierul, adăugând că banii necesari pentru reconstrucţia locuinţelor ar putea proveni din reducerea investiţiilor programate pentru acest an.

Emil Boc a spus că cei care au semnat pe propria răspundere atunci când au construit casa într-o zonă inundabilă nu vor primi ajutoare de la Guvern, ci doar cel mult o locuinţă modulară.

În privinţa digului de la Săuceşti, din judeţul Bacău, Emil Boc a declarat că pentru construcţia lui se vor aloca 1,8 milioane de euro, în condiţiile în care problemele din zona respectivă "se pare" că nu au fost rezolvate.

Totodată, premierul le-a transmis edililor locali să nu viseze la concediu, vacanţe sau week-end-uri pentru că autorităţile sunt în plin război "cu inundaţiile cu stihiile naturii".

Premierul Emil Boc s-a aflat duminică în judeţul Suceava unde a vizitat localitatea Zamostea unde peste o sută de locuinţe au fost inundate iar şase case au fost complet distruse. În judeţul Suceava 83 de localităţi au fost afectate de inundaţii, aproape 5.000 de locuinţe fiind inundate iar 62 de locuinţe au fost complet distruse. Alte 150 de locuinţe au fost grav afectate fiind în pericol de prăbuşire.

Societate



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite