Diaconescu (UNPR): Nu vom cere alte ministere!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, a declarat luni, la Radio France International, în contextul discuţiilor despre o posibilă remaniere a Guvernului Boc, că Uniunea Naţională pentru Progresul României nu va pretinde "instituţii guvernamentale".

Diaconescu a spus că "nu au existat nici un fel de consultări" în Coaliţia guevrnamentală privind remanierea Guvernului. "Premierul, conform atribuţiilor sale constituţionale şi politice nu a propus coaliţiei vreo discuţie din această perspectivă. Sigur, are atributul necesar demarării unui astfel de demers, dar momentan acest lucru nu s-a realizat", a spus el la RFI.

Întrebat dacă UNPR va cere mai multe ministere în cazul unei remanieri, Diaconescu a spus că "nu mergem pe ideea de a cere sau de a pretinde instituţii guvernamentale". Viceliderul UNPR a spus că Uniunea s-a angajat la stabilitatea Guvernului şi că, după părerea sa, expresia unui partid "coerent şi serios" nu sunt "pretenţiile" administrative.

UNPR deţine în Guvernul Boc ministerul Apărării, prin ministrul Gabriel Oprea.

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat miercurea trecută că "aşa-zisele pretenţii" al Uniunii la noi posturi în Guvern sunt "pure invenţii".

Presa a relatat, pe fondul creşterii numărului de parlamentari ai UNPR, că UNPR ar fi solicitat renegocierea funcţiilor în Guvern. Surse din coaliţie susţin că liderul UNPR, Gabriel Oprea, vrea şefia ministerului de Interne, plus încă un minister pentru Uniune, anume portofoliul de la Externe. UNPR ar fi invocat că are un numar mai mare de mandate în Parlament decât UDMR, motiv pentru care cere un al doilea minister.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite